Legyen naprakész a DPA mikrofonokat illetően

1392650220942290243A DPA a népszerű „d:” márkanévnek megfelelően nevezte át a többi mikrofonsorozatát is.

A DPA Microphones a 135. Nemzetközi AES Konferencián jelentette be, hogy a 4060, 4080 és 4090 miniatűr, valamint az 5100, 5006A, 5006-11A és 5015A surround mikrofonok is a „d:” márkanevet viselik ezentúl. A cég új „d:” márkanevének sikerein felbuzdulva a jelenlegi 4060 és 4090 miniatűr mikrofonok mostantól a d:screet™ Miniature Microphones csoportba tartoznak, az ötcsatornás surround megoldások pedig ezentúl d:mension™ Surround Microphones néven futnak.

A DPA az egyre népszerűbb 4066 és 4088 miniatűr headseteket is a d:fine™  Headset Microphones kategóriába helyezte és a mikrofonok hamarosan frissítésen esnek át, hogy beilleszkedjenek a meglévő d:fine családba. Továbbá az új d:dicate™ Recording Microphones termékvonal összefogja a cég legjobb új és meglévő kapszuláit és előerősítőit, amelyek eddig a Reference Standard sorozathoz tartoztak.

„Néhány évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy az új termékeink nevét megváltoztatjuk annak érdekében, hogy könnyebben megkülönböztethetőek és megjegyezhetőek legyenek” – mondta Christian Poulsen, a DPA vezérigazgatója. „Korábban a mikrofonokat számozással jelöltük, amelyeket nehéz volt értelmezni és emlékezni rájuk, ha csak nem volt valaki DPA rajongó. Olyan nevet szerettünk volna, amelynek jelentése van és izgalmas. Néhány közös ötletelés után a „d:” (d és kettőspont) nevek mellett döntöttünk. A „d:”-vel való kezdés könnyebben megjegyezhető, utal a DPA névre, a második betű kihagyása pedig grafikai ismertetőjegyet biztosít, amely jól illik az új DPA dizájnhoz.”

A DPA Microphones dániai központjában tartott legutóbbi partner konferencián tartott bejelentés szerint az új d:screet miniatűr mikrofonok és a d:mension surround mikrofonok elnevezése újabb lépés a cég tervezett teljes „d:” márkanévvel való ellátása irányában. Minden termékkategória létrehozását a DPA Microphones csapatának körültekintő tervezése előzi meg.

A cég 5100, 5006A, 5006-11A és 5015A surround mikrofonjai ezentúl egy csoportba, a d:mension Surround Microphones termékvonalhoz tartoznak, a vásárlók egyszerűen váltogathatják a kapszulák és tartókarok kínálta lehetőségeket. A 4080 miniatűr kardioid csíptetős mikrofon, éppúgy mint a 4060 és 4090 gömb karakterisztikás nagyérzékenységű mikrofon a d:screet csoportba került, akárcsak a cég még korábban bejelentett új 4098 Podium Microphones sorozata.

„Úgy véljük, hogy a „d” betűvel kezdődő szavak jól tükrözik a termékvonal jellemzőit” – folytatta Poulsen. „Például az emberek hűek a hangszereikhez, hangzásukhoz, ezért kapta a hangszermikrofon sorozat a d:vote (szentel, szán) nevet. A d:fine (meghatároz) elnevezést is azért választottuk, mert úgy éreztük, hogy a sorozat a headsetek új generációjának meghatározója lesz.
A d:facto (ténylegesen) név azt jelzi, hogy a mikrofonok új mércét állítottak az énekmikrofonoknak, a d:dicate (ajánl) pedig azoknak szól, akik a kiváló hangzás mellett tették le a voksukat. Minden név akkor lett bevezetve, miután az adott termékcsoport jelentős frissítésen esett át.”

A DPA most d:mension surround mikrofonként ismert 5100 típusa egy kompakt mikrofon, amely egyszerű használatot és kiemelkedő hangminőséget kínál. Kiválóan használható élethű surround térhatás létrehozására sportesemények, ismeretterjesztő filmek és más műsorok esetében, amelyek kifejezetten HDTV produkcióhoz készülnek. A d:mension 5006A, 5006-11A és 5015A komplett surround készlet öt darab gyárilag körültekintően összeválogatott d:dicate mikrofonnal. Az 5006A készletben d:dicate 4006A gömb karakterisztikás mikrofonok vannak, az 5006-11A 4006A gömb és 4011A kardioid mikrofonokból áll, az 5015A-ba pedig 4015 széles kardioid kapszulák kerültek.

Az eredetileg színházi és televíziós vezeték nélküli rendszerekhez és hangszerek közeli mikrofonozásához tervezett d:screet 4060 kapszulák kevéssé feltűnőek és rendkívül precíz gömb iránykarakterisztikával rendelkeznek. Szintén a d:screet család tagja a 4080, amely a közvetítések, konferenciák és más élő műsorok területén remekel stúdióban és szabadtéren egyaránt. Akusztikusan előre van hangszínezve, amely a beszédet felismerhetővé és jól érthetővé teszi.

A DPA d:screet 4090 kiváló minőségű gömb karakterisztikás kondenzátor mikrofon egyedülállóan természetes és nyílt hangzással, amely ideális hangszerekhez színpadon és stúdióban. A 20 Hz-től 20 kHz-ig terjedő sávban meglehetősen lineáris frekvenciamenetének köszönhetően hangrendszerek összehangolására, tesztelésére és beállítására is használhatják a hangmérnökök.

A 4066 és 4088 headset mikrofonok beolvadtak a d:fine kategóriába, eközben a cég még létező Reference Standard mikrofonjai, az új moduláris MMC4018 szuperkardioid kapszula és a jól ismert MMC4007 nagy hangnyomás tűrő gömb karakterisztikás kapszula a d:dicate termékcsaládba került.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *