A tiszta, részletező és természetes hangzás miatt választotta a DPA mikrofonokat Trentemøller

  

 

 

A dán előadó és producer húsz európai fesztiválon fordul meg különféle típusú DPA mikrofonokkal

A dán zenész és producer Anders Trentemøller különféle típusú DPA mikrofonokkal indul nyári turnéjára, amelynek keretében húsz európai fesztiválon mutatja be élő műsorát.

A koppenhágai illetőségű Trentemøller nemzetközileg is elismert szívhez szóló melódiáiról, kivételes produkcióiról és jellegzetes, az indie és az elektronikus müfaj között álló hangzásáról. Legutóbbi munkáját a kísérletezés szenvedélye hajtotta, sikeresen túlmutat a műfajokon és sajátos hangjának még inkább organikus változatát nyújtja.

E hangzásnak koncertszínpadra állításában segített Trentemøller keverő hangmérnöke Sune Snellman Jakobsen, aki többféle DPA mikrofont vitt a nyári fesztivál turnéra. A típusok között szerepelt tíz darab d:dicate™ 2011C kettős membránú kompakt kardioid mikrofon, négy darab d:vote™ 4099D hangszermikrofon, egy darab d:vote™ 4099CM hangszermikrofon, két d:facto™ 4018VL lineáris énekmikrofon és két d:dicate™ 4017C kompakt puskamikrofon.

 

„A d:dicate™ 2011C mikrofonokat lábdobra, pergőre, lábcinre, overheadként, valamint a basszuserősítőhöz használtuk“ mondta Jakobsen. „A d:vote hangszermikrofonok a pergő alsó bőrnél, a tamokon és néhány ütőhangszernél voltak használatban.“

Jakobsen néhány évvel ezelőtt akusztikus hangszerekhez kezdett el DPA mikrofonokat használni, de dobokhoz csak legutóbb, a dán Mew zenekar turnéján alkalmazta.

„Nagy meglepetést okoztak ezek a mikrofonok, különösen ahogy az apró d:vote kapszulák kezelték a hangos hangforrásokat“ mesélte. „Azok a mikrofonok, amelyeket a Trentemøller turnéban a dobokhoz használunk, hű és természetes reprodukcióját adják vissza az eredeti hangforrásnak – áttetsző magasak, vastag mélyek és tiszta, egyenes közepek jellemzik, lehetővé teszik, hogy az ízlésünknek megfelelően tekergethessem a hangszínpotikat. A nagy hangerőt is jól kezelik, és tökéletesen különválaszthatók a dobok.“

Ezeket a véleményeket megerősítette Lars Peter Jensen is, aki a fülmonitor keverést végzi a zenekarnál.

„Tiszta és természetes hangzást értünk el a fülmonitor keverésnél, és a PA mix hangszínezése is jól ment“ magyarázta.

A Trentemøller turné vokalistája és gitárosa Marie Fisker, gitárosa Jeppe Brix, basszusgitárosa Jakob Falgren, dobosa Jakob Hoyer. Trentemøller látja el a billentyűs feladatokat és énekel is egy dalban.

 

 

Mind Trentemøller, mind pedig Fisker d:facto énekmikrofont használt Jakobsen javaslatára.

„Már korábban használtam a d:facto énekmikrofont, jó benyomást tett rám természetes és áttetsző hangzása, nagyszerű részletezőképessége és a tény, hogy kevéssé gerjedékeny” mondta Jakobsen. „Nagyon hangos elektronikus rockzenét játszunk, és a d:facto lehetővé tette hogy az ének tisztán és érthetően kiemelkedjen a mixből. Marie nagyon örült a d:factónak, mert rendkívül természetesen adja vissza az énekhangját, karakterisztikája lehetővé teszi, hogy saját hangja jó hangos legyen a fülmonitorjában anélkül, hogy a színpadról és a teremből beszűrődne.“

Trentemøller eddig négy stúdióalbummal büszkélkedhet, beleértve a legutóbbi Fixion címűt, amely 2016 szeptemberében jelent meg. Nemrégiben fejezett be egy 50 előadásból álló klubturnét, amellyel a lemezt promotálta az Egyesült Államokban és Euróba nagyvárosaiban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *