Az MX36-ot azzal a céllal hozták létre, hogy egyszerű megoldást kínáljon a több keverőpult kimenetének egyetlen hangrendszerrel/rendszerprocesszorral való összekapcsolásából eredő, már hosszú ideje fennáló problémára. 36 bemenetet, analóg, AES és Dante hálózatot kezel egy 2 U méretű készülékházban, ezeket négy csoportba rendezve (jellemzően Left-Right-Front Fill és Sub) az egyes keverőkből. Minden AES bemenet Sample Rate Converterrel (SRC) rendelkezik. A négy kimenet egyik csoportja egyidejűleg elérhető analóg módon. A Word Clock kimeneti szinkronnal rendelkező AES és Dante hálózatok AES-en érhetők el.

Áttekintés

Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy a show folytatódik akármi történjen is, akkor a biztonsági megoldások biztonsági megoldására van szükség. Meg kell találni a módját a közöttük való automatikus váltásnak, ha az elsődleges jelúttal baj történik. Képesnek kell lenni bármilyen mintavételi frekvenciával dolgozni bármelyik AES bemeneten. És ezt nem csupán sztereó páronként, de négy csatornán is (L/R/FF/Sub) egyidejűleg tudni kell.

Nincs szükség vezérlő szoftverre, nem kell PC (csak a firmware frissítéshez), és távvezérléssel sem lehet elrontani. Nem kell rábízni a dolgot egy vacak sub-mixerre, vagy túlbonyolított processzorra, van jó megoldás a feladatra.

Az MX36 Console Switching System a megoldás. Négy egyidejű bemenetet kezel három forrásból (analóg, AES és Dante – 36 független bemenet), akkor is monitorozza a jelforrást, ha mi nem tesszük. Ellenőrzi a jel integritását és automatikusan kiválasztja a legmagasabb prioritással rendelkező forrást, ha valami hiba adódik. 

Mindössze az A, B, vagy C-t kell megnyomni, hogy mi kerüljön a négy kimenetre (ahogy már említettük, egyidejűleg minden elérhető analóg, AES és Dante formátumban, az AES kimeneten külső szinkron lehetőségével).

Küldhetünk sztereó jelet közvetlenül az MX36-ra háttérzeneként és használhatunk mikrofont a közleményekhez. Bedughatunk fejhallgatót és monitorozhatjuk mindegyik önálló jelet bármelyik forrásból, továbbá ellenőrizhetjük mi zajlik a kimeneteken és előzetesen jóváhagyhatjuk a redundáns feladatátvételt.

Ha mindennel elégedettek vagyunk, zárjuk le a készüléket és otthagyhatjuk abban a biztos tudatban, hogy az MX36 folytatja a zene lejátszását kettős redundáns tápegységgel és az XTA több mint 25 éves DSP-re vonatkozó tudásával, kesztyűs kézzel bánik a hanggal a legjobb konverziót alkalmazva.

Műszaki adatok

Analóg bemenetek:

A/B/C keverőpult
3 x 4, 24-bit 96 kHz-es konverzió, +21,5 dBu max. bemeneti szint
Háttér zene (sztereó vonalbemenet)
Sztereó aszimmetrikus 3,5 mm-es előlapi jack, 2 x hátoldali szimmetrikus XLR (párhuzamosan)
24-bit 96 kHz-es konverzió, változtatható gain -INF-től +20 dB-ig, max. bemeneti szint +21,5 dBu

Mikrofon
Szimmetrikus monó XLR az előlapon, szimmetrikus XLR (párhuzamosan) a hátlapon
24-bit 96 kHz-es konverzió, változtatható gain -50 dB-től +50 dB-ig, 48 V-os fantomtáp

AES bemenetek:
3 x (2+2), páronként önálló konverziós mintavételi rátával

Dante bemenetek:
3 x 4, általános mintavételi ráta (48 kHz/96 kHz)

Analóg kimenetek:
4 x szimmetrikus XLR, max. kimenet +21,5 dBu (változtatható +8 dBu, vagy +12 dBu szintre, a csatlakoztatott berendezések kompatibilitásától függően)

AES kimenetek:
2 x 2, 96 kHz-es belső word clock, vagy opcionális külső BNC órajellel szinkronizálható

Dante kimenetek:
1 x 4, általános mintavételi ráta (48 kHz/96 kHz)

Rendszer:
3 pólusú IEC (x2 redundáns PSU használatával),
Tápfeszültség 60 V AC-240 V AC,
Teljesítményfelvétel < 50 Watt
Tömeg 5,1 kg
Méret (2 U) 88 x 482 x 312 mm (csatlakozók nélkül)

Képek