Milyen módon befolyásolja a DT 880 Edition és a DT 990 Edition különböző impedanciája a hangzást?

A különböző impedancia okozta hangzásbeli különbség nagyon csekély, a legtöbb ember gyakorlatilag csak abban az esetben hallja, ha közvetlenül kerülnek összehasonlításra. Mindenképpen kisebb, mint ha közülük bármelyiket a versenytársak hasonló termékeivel vetnénk össze.

Általánosságban megállapíthatjuk, hogy a középmagas és magas frekvenciák felbontása és precizitása nagyobb impedancia esetében csekély mértékben jobb. Ezen kívül alig van említésre méltó különbség. A DT 880 Edition és DT 990 Edition nagyobb impedanciás változatait (250 Ohm és 600 Ohm) azoknak érdemes használni, akik:

  • már rendelkeznek ilyen modellel és ki akarják cserélni
  • ragaszkodnak a (minimálisan) jobb közép- és magas frekvenciás hangvisszaadáshoz
  • biztosak benne, hogy hogy a fejhallgatót nem fogják mobil eszközökkel használni
  • biztosítani tudják (különösen a 600 ohmos verzióra vonatkozóan) a megfelelő kimeneti feszültséget a készüléknél, amelyhez a fejhallgató csatlakozik

Tisztázzuk még egyszer:

Az alacsony ellenállású, 32 ohmos fejhallgatók szintén abszolút mértékben magas minőségű változatok kiváló átviteli karakterisztikával, amely megegyezik az árkategória versenytársaiéval. Amennyiben sokoldalú, eléggé hangos megoldást keresünk, akkor legtöbb esetben jobb ha a 32 ohmos verziót használjuk. A 250 ohmos és 600 ohmos változatok hangzásbeli előnyei ugyanis nem járnak semmiféle haszonnal, ha fejhallgatóhoz használt lejátszó nem produkál kellő hangerőt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *