A Biamp nagy iramban közeledik több mint 3 milliárd vezeték nélküli mikrofon aktiváláshoz 2019-ben

A Crowd Mics™ közönség összekapcsolására kínált megoldás részvételi lehetőséget ad minden okostelefon tulajdonos kezébe

A Biamp korszakalkotó Crowd Mics™ közönség összekapcsoló megoldása minden okostelefont és táblagépet saját mikrofonná és interaktív válaszoló rendszerré alakít, amely így rendkívüli élményt teremt a rendezvény résztvevői és közvetítői számára egyaránt. Az ISE 2019 3-B120-as standján a Biamp bemutatta, hogyan képes a Crowd Mics saját vezeték nélküli mikrofont adni a közönség tagjainak kezébe, megszüntetve ezzel egy mikrofon kézről-kézre adásának szükségességét, valódi dinamikusan interaktív bemutatót vagy eseményt hozva létre.

A bemutatókon, előadásokon, fórumokon és egyéb közönségtalálkozókon való használatra tervezett Crowd Mics egy kicsiny készülékben – az ATOM-ban – kapott helyet, amely akár 1000 résztvevőt képes kiszolgálni. Az ATOM közvetlenül a terem hangrendszeréhez kapcsolódik USB, vagy szimmetrikus hangkimeneten keresztül, videó képességekkel is rendelkezik HDMI csatlakozással és teljes hozzáférést biztosít az esemény résztvevőinek naplózott előzményeihez, beleértve az elhangzott kérdéseket és szavazási eredményeket.

A közönség tagjai a telefonra és táblagépre ingyenesen telepíthető iOS és Android applikációval csatlakoznak az ATOM-hoz. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a résztvevők vezeték nélküli mikrofonként használják okostelefonjaikat és bekapcsolódjanak az olyan közösségi megmozdulásokba, mint a szavazás és az üzenetküldés. A különálló Crowd Mics moderáló alkalmazás segítségével az előadó vagy moderátor eldöntheti, hogy ki legyen a következő hozzászóló, létrehozhat és publikálhat szavazásokat, valamint kiválaszthatja a közönség szöveges üzenetei közül azokat, amelyeket továbbküld a terem audió/videó prezentációs rendszerére.

„Megpróbáljuk megkímélni a közönséget attól, hogy egy hagyományos vezeték nélküli mikrofonnal kelljen körbe-körbe szaladgálniuk a teremben, hiszen ez kínos és kevéssé hatékony. Manapság mindenki hord magánál okostelefont, amelyben remek mikrofon van. Butaság lenne nem kihasználni ennek előnyeit a közönség számára“ mondta Joe Andrulis a Biamp fejlesztési alelnöke. „Az okostelefonok a világ legelterjedtebb mobileszközei és olyan képességekkel rendelkeznek, amelyek tökéletesen alkalmassá teszik őket kényelmesen kezelhető közösségi felhasználásra. A Crow Mics koncepcióban olyan egyedülálló lehetőséget látunk, amely teljes mértékben egybevág az elhivatottságunkkal, hogy rendkívüli megoldást nyújtsunk a prezentáció területén.“

Az eredeti Crowd Mics alkalmazást a Biamp 2018-ban vásárolta meg a Crowd Mics kitalálójától Tim Holladaytől, a Biamp első akvizíciója alkalmával Rashid Skaf vezérigazgató elnöklése alatt. Holladay a ISE különleges vendége volt és a termék megjelenését népszerűsítette a Biamp standon.

„Nagyon izgatott voltam, amikor a Biamp  érdeklődést mutatott a Crowd Mics felvásárlására. Az eredeti csapat hihetetlenül keményen dolgozott az ötlet kifejlesztésén és számos sikert ért el. A Biamp megfelelő szakértelemmel, erőforrással és szenvedéllyel rendelkezik ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a Crowd Mics képességeiből“ mondta Halladay. „Nagy örömömre szolgál, hogy egy ilyen cég, mint a Biamp lehetőséget lát a Crowd Mics révén abban, hogy egy hagyományos prezentációból vagy rendezvényből tökéletes interaktív eseményt hozzon létre.“

A Biamp vezérigazgatója és társelnöke Rashid Skaf hozzátette: „Hatalmas értéket és esélyt látunk a Crowd Mics-ben. Az alkalmazás jelenlegi közönség összekapcsolási képessége még csak a kezdetét jelenti egy tervezett bővítési ütemtervnek, amely révén megbízhatóbb és élvezetesebb szolgáltatást tudunk nyújtani.“

A Biamp nagyobb terekbe szánt kínálata ötvözi a rugalmas hálózati architektúrát, az egyszerűsített installálást, valamint integrált audió és videó platformot biztosít egy felülmúlhatatlan eszköztár létrehozására tervezők és felhasználók számára egyaránt. Akárcsak a többi Biamp készülék, a Crowd Mics is egyszerűen kezelhető  a Biamp SageVue™ 2.0 böngésző-alapú monitorozó és menedzselő platformján keresztül.

A Biamp Crowd Mics 2019 második negyedévétől kapható. További információ a Biamp teljes termékkínálatára vonatkozóan a www.biamp.com oldalon érhető el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *