Az Apogee Ensemble utódja: Symphony Studio

Halld a lényeget

Santa Monica, CA – 2024. szeptember 17.

Az Apogee Electronics, a professzionális audió interfészek vezető gyártója ma bemutatta a Symphony Studio sorozatot, a high fidelity felvételi és keverő interfészek új termékcsaládját, amelyet arra terveztek, hogy a legmagasabb szinten biztosítsa a művészek, producerek és mérnökök számára a legendás Apogee hangzást.

A Symphony Studio sorozat három terméke kompromisszumok nélküli belépési lehetőséget biztosít a Dolby Atmos/Immersive Audio keveréshez, és példátlan Apogee hangminőséget garantál a felvételek és keverések során. Mindhárom konfiguráció ugyanazt az egyedülálló hangminőséget nyújtja, amely a Symphony termékcsaládban is megtalálható, a Symphony Desktop-tól a Symphony MkII-ig. 

„A Symphony Studio sorozat a termékcsaládunk jelentős bővülését jelenti, ami a növekedés és fejlesztés iránti folyamatos elkötelezettségünket bizonyítja” – mondta Betty Bennett, az Apogee vezérigazgatója és társalapítója. „Új mércét teremtettünk a megfizethető, csúcskategóriás hangzás terén, minden eddiginél könnyebbé téve a feltörekvő és a már befutott szakemberek számára, hogy megtapasztalják azt a makulátlan hangminőséget, amelyről az Apogee ismert”.

A kiváló hangzás új szabványának bemutatása

A Symphony Studio sorozat háromféle konfigurációban – 8×8, 2×12 és 8×16 – kapható, amelyek a hagyományos és immersive stúdió setupok és igények széles skáláját szolgálják ki. Mindegyik konfiguráció az alábbi jellemzőkkel büszkélkedhet:

Kompromisszummentes Apogee hangzás: a Symphony Studio Series a legendás Apogee hangzást hozza el az alkotók új generációjának. A páratlan hanghűséggel és az immersive hangzásra való összpontosítással ezek a termékek egyedülálló és elérhető módot kínálnak a felvételek és keverések tökéletesítésére.

Részletgazdag előerősítők: a Symphony Studio sorozat 75 dB gain-nel rendelkező előerősítői biztosítják a mikrofonok hű megszólaltatását, így a felvételek tiszták, és kompromisszummentesek lesznek.

Immersive audió munkafolyamatok: a Symphony Studio sorozat zökkenőmentesen integrálódik az immersive hangformátumokkal, akár 9.1.6 Dolby Atmos konfigurációkat is támogatva az igazán magával ragadó hallgatási élmény érdekében (megfelelő modell esetén).

Fejlett monitorvezérlés: testre szabható monitorozási környezet a mellékelt Control 2 szoftverrel, amely hatékony kalibrációs eszközöket, 8 Apogee Monitor munkafolyamatot és két mélynyomó támogatását tartalmazza.

Pontos hangszóró kalibrálás: a Symphony Studio precíziós hangszóró kalibrációjával tökéletes hallgatási élményt biztosíthatunk. Az erőteljes kimeneti DSP Room EQ, Bass Management, Speaker Delay és sok más funkcióval rendelkezik, lehetővé téve a hallgatási környezet finomhangolását az optimális teljesítmény érdekében. 

Dobjuk fel felvételeinket: a Symphony Studio Channel Stripnek köszönhetően felvételeinknek adhatunk egy kis analóg ízt. A nagyteljesítményű bemeneti DSP plugin professzionális hangformálást biztosít közel nulla késéssel. Precíz módon alakíthatjuk sávjainkat az alapvető eszközök, köztük az EQ, a Compression és a Saturation segítségével.

Opcionális érintésvezérlés: gyorsítsuk fel a munkafolyamatokat egy dedikált érintésérzékeny hardveres vezérlő pontosságával. A Symphony Studio zökkenőmentesen együttműködik az Apogee Control Remote távvezérlővel, amely nyolc testre szabható gombot tartalmaz a szintek beállításához és a monitoros munkafolyamatok előhívásához. 

Modern csatlakoztathatóság: a Symphony Studio sorozat USB-C csatlakozóval rendelkezik a zökkenőmentes plug-and-play működéshez Mac és Windows számítógépekkel.

  • Alacsony késésű monitorozás: inspiráló előadások a szinte nulla latency-vel rendelkező közvetlen monitorozással.

Konfigurációk:

Symphony Studio 8×8:  8 mikrofon/vonal bemenet, 8 vonal kimenet, ideális hagyományos felvételekhez és keveréshez. Az Ensemble sorozat csatlakozási képességeivel.

Symphony Studio 2×12: tökéletesen megfelel Atmos keverő- és lehallgató szobákhoz, 2 mikrofon/vonal bemenettel, 12 vonal kimenettel és 7.1.4 Atmos konfigurációk támogatásával.

Symphony Studio 8×16: nagyteljesítményű 9.1.6 Atmos mixing mátrix 8 mikrofon/vonal bemenettel és 16 vonal kimenettel, amely hagyományos felvételek készítésére és keverésre egyaránt alkalmas. Egyesíti a kisebb testvérei összes jellemzőjét. és továbbiakat is nyújt.

Jellemzők:

  • Mintavételi frekvencia: akár 192 kHz
  • Bitmélység: akár 24 bit (natív)
  • Mikrofon előerősítő gain: 75 dB
  • Vonalkimenet: +4 dBu / -10 dBV, kapcsolható
  • Mellékelt szoftver: Apogee Control 2, Symphony Studio Channel
  • Monitor kalibrálás és vezérlési lehetőségek: sztereó, 5.1.2, 7.1.4, 9.1.6
  • Kimeneti DSP: EQ, késleltetés, szubláda kezelés 
  • Bemeneti DSP: channel strip
  • USB: class compliant (teljes funkcionalitás eléréséhez driver telepítés szükséges)
  • Opcionális hardveres távvezérlő: Apogee Control Remote
  • Vastag extrudált alumínium előlap

A Symphony Studio sorozat – legendás Apogee hangzás, mindenki számára elérhetően

A Symphony Studio sorozat segítségével az Apogee minden szinten lehetővé teszi az audió szakemberek számára, hogy megtapasztalják azt a páratlan hanghűséget és teljesítményt, amely az Apogee-t legendává tette a hangfelvételi iparban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *