Vigyázz – Kész – PODCAST!

Apogee First Taketökéletes többcsatornás Podcast megoldás – INGYEN!

Az Apogee First Take a gyártó által kínált mikrofonokhoz használható ingyenes szoftver, mely megoldja a felhasználó számára, hogy 1 és 4 közötti szabadon választott számú Apogee mikrofon hangját külön (sávonként), és egyben (Master) felvehessük. Mindemellett a rögzítő eszköz (Mac, iOS) keverőként is funkcionál innentől, a csatornák keverhetősége, panorámázhatósága is megoldottá válik.

A szoftver a HypeMic, Mic+, illetve a ClipMic Digital II termékekkel működik.

Apogee HypeMic és Mic+Stúdió minőségű hordozható megoldások

Az Apogee régóta fejleszt, és gyárt USB-s kondenzátoros mikrofonokat, ezekből immáron 2 szálon is rendelkezésre állnak megoldások, melyek Mic+, illetve HypeMic nevekre hallgatnak.

Ezek USB-s mikrofonok, tehát gyakorlatilag egy mikrofon, és egy hangkártya 1 testben! Így a fejhallgatónkat is hozzájuk kell csatlakoztatnunk, a rajtuk lévő encoderrel pedig a hangerőt, és a mikrofon jelszintjét is beállíthatjuk egészen könnyedén. Gyárilag mindkettőhöz fém állvány jár, mely összehajtva kézben is fogható, vagy asztalra tehető, vagy: ha akarjuk mikrofon állványra is felrakhatóak az eszközök, ezesetben értelemszerűen állványaik nélkül.

Prémium termékekről lévén szó, nem kötsz kompromisszumot, és még mellé könnyű hordozhatóság is a csomag része. Nincs a hangminőségben, és a feldolgozásban különbség, viszont a lehetőségekben akad: a HypeMic egy analóg kompresszor áramkörrel rendelkezik, ami 3 beállítással (könnyed – közepes – erős) megkönnyíti azoknak a felhasználóknak az életét, akik nem akarnak hangmérnökökké válni a podcast készítés közben, de professzionális végeredményt szeretnének. A kompresszornak külön gombsora van.

Mindkét termékhez elérhetőek félkemény tokok, de ezek alapból a gyári csomagban csak a HypeMic-ok mellé járnak, a Mic+-hoz külön megvásárolhatóak.

Stúdióminőségű, fixált jelfeldolgozással mennek az eszközök: 24bit/48kHz!

Természetesen, hogy a First Take, úgy a mikrofonok felhasználhatósága sem merül ki csak a podcast világában. Otthoni felvételkészítés keretében zenélhetünk is velük, melyet ugyanúgy nagyon egyszerűen rögzíthetünk sávonként kiváló minőségben.

Terméklapok:

https://www.bluesound.hu/spd/805676302171/Apogee-Hype-Mic

https://www.bluesound.hu/spd/805676302034/Apogee-Mic-Plus

https://www.apogeedigital.com/First-Take/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *