Melyik DT 770 milyen hangforráshoz való?

A DT 770 Pro  fejhallgatók 32 ohmos, 80 ohmos és 250 ohmos kivitelben kaphatók, így különféle alkalmazásokhoz illeszkednek.

A 32 ohmos DT 770 Pro kiválóan működik számítógépes hangkártyákkal, audió interfészekkel, hordozható felvevőkkel és lejátszókkal (mobiltelefon, tablet, kézi felvevőkészülék, stb., elemről vagy külső tápegységről működő berendezés), valamint hangszerekkel, például digitális zongorával, szintetizátorral, vagy hangszererősítővel (pl. gitárerősítő).

A 250 ohmos DT 770 Pro helyhez kötött hangforrásokhoz alkalmas, mint például hálózatról működő monitor vezérlő, hifi erősítő, fejhallgató erősítő, stb. Mindkét – 32 és 250 ohmos – verzió nagyon kis tömegű, úgynevezett „nem túlnyúló“ hangszórótekerccsel készül, amely rendkívül részletgazdag hangvisszaadásra képes alacsony torzítás mellett.

Alacsonyabb impedanciához vastagabb – és súlyosabb – vezetéket használnak a tekercseléshez, ezáltal a fejhallgató hangosabban szól alacsonyabb tápfeszültség mellett is (az említett készülékekkel), mint a 250 ohmos verzió.

A 80 ohmos kivitel magas lehallgatási hangerőre lett optimalizálva, jól megfelel például hangstúdióban felvételt készítő hangszeres zenészek számára. Könnyen lehet találni nagyteljesítményű fejhallgató erősítőt, és ez esetben az elérhető hangerő jóval fontosabb, mint a csekély hangminőség veszteség. Ez a fejhallgató „túlnyúló“ hangszórótekerccsel rendelkezik, amely hosszabb mint a légrés. Nagyobb felületének köszönhetően jobban tűri a magasabb elektromos terhelést (jobb a hűtése), de jelentősebb tömege bizonyos torzításokat eredményezhet.

Végül a DT 770 M a DT 770 Pro 80 ohmos kivitelének egy speciális változata rendkívül zajos környezethez: erősebb fejpántjának, teljesen zárt speciális fülpárnájának köszönhetően sokkal jobban kiszűri a külső zajokat, mint a többi DT 770 Pro fejhallgató, de hangminőség és hosszútávú viselhetőség terén némi kompromisszumra kényszeríti a felhasználót.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *