Midas pultok visszhangos sikere az Echo díjátadón

A SoundHead hangosító cég jóvoltából a Midas német forgalmazójától származó, az EBS-Lights és Showplan produkciós cégek által megrendelt Midas PRO2 frontkeverőként, egy PRO6 pedig monitorkeverőként volt jelen az ez évi Echo díjátadás központi színpadán Németország legnagyobb zenei showműsorában. A Berlinben megrendezett, sztárvendégekkel teletűzdelt eseményen fellépett Katy Perry, Lana Del Rey, Sean Paul, Taio Cruz, a Rammstein és Marilyn Manson.

Tim Ehrenfried a Soundhead cég vezető hangmérnöke, aki csak nemrégiben vette fel kínálatába a PRO2-t, a következőket mondta: „A múltban remek tapasztalataim voltak a Midas XL8 és PRO6 pultokkal és a nemzetközi fellépők jelentős listáját figyelembe véve azonnal tudtam, hogy kiváló, meleg Midas hangzásra van szükség a rendezvényen. A PRO2 pedig frontkeverőként a nagy pultok minden előnyét biztosította praktikus kompakt méretben.”

Ehrenfried 40 csatornát állított be vezeték nélküli mikrofonokkal minden művész számára, további csatornákat az élő zene számára, valamint 10 playback sávot, amelyek a közvetítő kocsiból jöttek. Önálló scene-eket hozott létre minden előadó számára, amelyeket a próbák folyamán állított be és mentett el. A PRO2 felhasználóbarát kivitele egy volt a keverő számos kiemelkedő jellemzője közül, amelyeket Ehrenfried megemlített: „A mi munkánkban a gyorsaság az egyik legfontosabb tényező. Általában nincs túl sok idő a beállítások létrehozására, de a POP(ulation) csoportok az egészet nagyon átláthatóvá teszik, a számos Ihttp://bluesound.hu/wp-content/uploads/2016/12O box pedig lehetőséget biztosít, hogy mind hardveres, mind pedig szoftveres szempontból önálló setupot készítsünk minden alkalmazáshoz. Minden elképzelésünk megvalósítható, mindössze néhány lépésben teljes sokcsatornás beállítást lehet csinálni.”

Ehrenfried saját beállításait előre létrehozva és elmentve az est folyamán szabadon élvezhette a keverés örömeit, kihasználva a PRO2 minden lehetőségét, szolgáltatását és sokoldalúságát.

„A legjobban az tetszik, hogy egyszerre láthatom az összes buszt és könnyen hozzáférhetek az összes csatornához” – mondta. „A dinamikus EQ, amelyet az énekekhez használtam csodálatos eszköz, csakúgy mint a számos üzemmóddal rendelkező beépített kompresszor. Remekül szól, igazi Midas hangzás – meleg, analóg EQ-val.”

Valószínűleg a Midas hangzás miatt esett a választás a PRO szériára, de a megbízhatóság volt az, ami miatt végül is hadrendbe állították ezen a nagyjelentőségű eseményen, amelyet közvetítettek és élőben streameltek is a nemzetközi közönségnek.

„A hangzáson kívül a másik fontos dolog, hogy biztos lehetek abban, hogy az előadás jól lezajlik” – mondta Ehrenfried –  „és épp ez az, amit ezek a keverők tudnak.”

Tim Ehrenfried a Midas PRO2-vel az Echo díjátadón

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *