A Midas PRO2 dacolt a viharral a Dubai Nemzetközi Jazz Fesztiválon

A vezető dubai Artes Middle East produkciós cégnek köszönhetően a Midas PRO2 a tízedik Dubai Nemzetközi Jazz Fesztiválon remekül debütált frontkeverőként, dacára az egy hétig tartó eseményt végigkísérő erős szélnek és homokviharoknak.

„A keverő jól állta a sarat” – mesélte elragadtatással Karl Da Costa, az Artes keverő hangmérnöke és egyben produkciós menedzsere, aki első ízben dolgozott MIDAS digitális pulttal azt követően, hogy Chicco Hiranandani az NMK Electronicstól termékbemutatót tartott.

A PRO2 a fesztivál szabadtéri Jazz Gardenjében került felállításra, ahol kilenc nap alatt 19 előadó szerepelt, többek között a rendkívül népszerű Ruby Turner, Deborah Coleman, Shakura S’Aida és Sharrie Williams vezette zenekarok.

Da Costa, aki már rutint szerzett Midas Verona és Heritage 3000 analóg pultokon gyorsan megbarátkozott a Midas digitális keverővel és jól kihasználta sokoldalúságát. Huszonnégy bemenetet, négy effektutat és három fő kimenetet küldött a Klark Teknik DN780 rendszervezérlőbe. „Az első nap után a meglévő show file-okat átszerkesztettem az új zenekaroknak, az automatikát használtam a behíváshoz és felülíráshoz” – magyarázta. „A legérdekesebb képessége, hogy minden VCA-hoz rendelt csatorna csoportot a csatornabank egy modul stripjére tehettem, így könnyebben kezelhettem a kiválasztott csoportokat, mindössze egy gombnyomásra volt szükség. Tökéletes megoldás a gyors váltásokra, amelyekre akkor van szükség, amikor egy este számos különböző előadó lép fel.”

Da Costa számára az esemény minden szempontból pozitív tapasztalatokkal zárult a szokatlanul szélsőséges időjárási viszonyok ellenére is. „A PRO2 kompakt méretű, csúcsminőségű és remekül szól a fellépők és a közönség szempontjából egyaránt” – mondta. „Ezen kívül egyszerű a kezelése, a Midas és NMK technikai támogatása pedig fantasztikus.”

A PRO2 bemutatkozása Hiranandani számára is sikeres volt, aki a következőket mondta: „Látva a keverő teljesítményét a Dubai Nemzetközi Jazz Fesztiválon számos hangmérnök érdeklődött és kért további információkat. Egyre több szó esik a PRO2-ről.”

Karl Da Costa és Chicco Hiranandani a Midas PRO2-vel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *