Digitális hangszínszabályzás

A Klark Teknik DN9340 Helix digitális hangszínszabályzója teljesen új design az egyik legkomolyabb processzorgyártótól és folytatja azt a tradíciót, amely eddigi munkájukat is meghatározta. A Klark Teknik örökségéhez tartoznak a páratlan minőségű EQ-jai, mint például a DN27, a DN360, a DN3600 és DN410, melyek standardek az audiovilágban. Most összegezve az összes mérnöki tudást és az ügyfelektől szerzett visszajelzéseket, kifejlesztettek új mértéket bíztosítva a flexibilitásnak egy olyan koncepciót, amely minden alkalmazásban megállja a helyét.

A Helix 2U magas, két csatornás digitális EQ. A lehető legegyszerübb kezelhetőségre lett kialakítva egy intúitív felhasználó felülettel. Öt számottevő funkciója van.

Grafikus EQ

Kétcsatornás 31 sávos grafikus EQ, 5 féle „Q” jósági tényezőt ad. Ilyenek közül lehet választani, mint: konstans, laza, reciprokális (kritikus), vagy emultált változatát a DN27nek vagy DN360nak.
Parametrikus EQ

12 teljesen parametrikus szűrővel rendelkezik. A második LCD valós idejű visszajelzést ad frekvenciáról, Q-ról és gainről. Így a főkijelző érintetlen marad, miközben a paramétereket állítjuk. Mind a 12 szűrő 20Hz-20kHzig alkalmazható.
Dinamikus EQ

DN9344 A Helix dinamikus hangszínszabályzást nyújt. Ez azt jelenti, hogy küszöbszintfüggő hangszínszabályozás lehetséges (T-DEQ). Ez nem frekvencia függő kompresszorozást jelent, hanem szabadon választunk egy frekvenciát, beállítjuk a Q-tényezőt, felfutási és lecsendégi időt. Ezek után alsó éshttp://bluesound.hu/wp-content/uploads/2016/12vagy felső színtek beállításra kerülnek, úgy, hogy amikor az adott frekvencia eléri az előre beprogramozott hangerőt, azt automatikusan csökkenti. A mindennapi életben azt jelenti, hogy valós idejű dinamikus beavatkozás lehetséges azokon a frekvenciákon ahol szükséges. A Helix két ilyen típusú szűrőt tartalmaz csatornánként.
Konfigurálható szűrők

Csatornánként 4, nyolcad rendű szűrő található, tetszés szerint alul-, felüláteresztőként, alul-, felülvágó vagy lyukszűrőként alkalmazható.
Késleltető

A Helix egy szekundumig állítható csatornánkénti késleltetéssel is rendelkezik. A késleltetést időben vagy távolságban lehet megadni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *