Midas Pro és M széria összefűzése

 

 

 

 

Midas Pro és M széria összefűzése

Professzionális környezetben, nagyobb rendezvényeken általában külön keverőpultról történik a front és a monitorkeverés. Ennek kapcsán sokszor merül fel a kérdés, hogy miként lehet úgy összekapcsolni Midas pultokat úgy, hogy az adott bemenet minkét mixeren megjelenjen. Külön fejezet amikor az egyik eszköz a Pro, a másik az M sorozatból való. További súlyosbító tényezőnek tűnik, ha azt szeretnénk, hogy az egyik pult 96 KHz-en működjön, a másik pedig 48-on. A jó hír, hogy van megoldás! Az eszköz neve: Klark Teknik DN9650 network bridge.

Nézzük a konkrét példát: Adott egy Midas Pro2c és egy Midas M32C. Azt szeretnénk, hogy a Pro2c üzemeljen 96 KHz-en, a rackes M32 pedig 48 KHz-en és kapjon 32 csatornát a Midas DL251 I/O boxból, ami a bemeneteket biztosítja.

Első lépésként beépítjük a KT-AES50 kártyát a DN9650-be az eddig KT-USB helyére (amivel egyébként remekül lehet sávonként rögzíteni!). A DL251 inputot lefűzzük két Cat5 kábellel a Pro2c-be, majd innen megyünk ugyancsak két Cat5 kábellel a network bridge-be. Most kerül középpontba a beépített AES50 kártya, ahonnan 1 darab Cat5 kábel vezet a rackes Midashoz, amit egy laptoppal és az M32 editor szoftverrel vezérlünk. Egy gyors ellenőrzés következik egy laptop és a DN9650 control portja segítségével, ahol láthatjuk is, hogy a bejövő 96 KHz-es jel 48 KHz-esként folytatja útját. Próbaképpen ledugunk egy mikrofont az I/O boxba és örömmel konstatáljuk, hogy minkét pulton megjelenik a jel.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *