Bevetésen a myMix!

Hogy kerül a személyi monitor a sürgősségi központba

Sok mindent meg kellett tanulni a Kathrina hurrikán katasztrófája kapcsán. Az egyik ilyen leckét annak a felismerése jelentette, hogy milyen súlyosan elégtelenül működik a legtöbb sürgősségi központ az országon belül. Számos ilyen létesítmény nem alkalmas arra, hogy az állami hivatalnokok egy központi helyről vezényeljék és kommunikálják a vészhelyzeti tennivalókat a városok és közigazgatási körzetek között. Több megye is létesítményeinek fejlesztése elé néz, hogy lehetővé váljon a zökkenőmentes kommunikáció , valamint az egyeztetés a szükséges lépésekről és intézkedésekről. Ezek a sürgősségi központok olyanok lesznek, mint egy földi irányítóközpont egy tudományos-fantasztikus filmben.

A Tennessee állambeli Franklinben lévő vadonatúj sürgősségi központ egyike ezeknek a modernizált létesítményeknek, amely megkapta a legkorszerűbb berendezéseket ahhoz, hogy Williamson megye leghatékonyabb sürgősségi központjává váljon. Az épület nem csupán sürgősségi központként szolgál, de az emeletén otthont ad a megyei seriff irodának, valamint oktatási központként is funkcionál a szomszédos megyék számára. Az épületet egy valóságos természeti katasztrófa esetére is tesztelik, de minden bizonnyal úgy van felszerelve, hogy bárminek ellenáll.

Természetesen az ismert márkák mind jelen vannak, ahogyan el is várható egy ilyesfajta beruházástól: Crestron, Magenta, Extron és NEC, hogy csak néhányat említsünk közülük. A beszerzési listán szereplők között az egyik meglepetés a myMix egyéni monitor keverő volt a MOVEK-től. A jellemzően templomokban, stúdiókban és az előadóművészek, leginkább a zenészek körében használt személyi monitor rendszer számára szokatlan helyszín egy sürgősségi központ.

Az audió/videó tervezők azonban meglátták benne a tökéletes rendszert ahhoz, hogy korlátlan számú hangforrást alkalmazzanak és hogy minden forrás elérhető legyen egy adott időpontban egy adott állomáson. Ez azt jelenti, hogy a teljes TV fal be lehet kapcsolva és működhet oly módon, hogy minden monitort más képre hangolnak, emellett az összes hangforrás (beleértve a 911-es vészhívó központot) hallgatható a több mint 40 darab myMix valamelyikén.

Minden forrás elérhető mindegyik myMixen, ennélfogva az információk könnyedén hozzáférhetők, emellett az egész létesítmény csendes marad. Két meghatározó tényező játszott közre a rendszer kiválasztásakor: az első az, hogy a myMixnél nincs csatornaszám korlát. Gyakorlatilag több száz csatorna működhet a hálózaton. A Dante és a myMix hálózat közötti csatlakozófelület egy sokcsatornás konverterrel és myMix IEX16LA bemeneti expanderekkel lett kialakítva, a sztereó hangcsatornákat pedig Dante-n keresztül közvetítik a teremben. A második tényező az audió rendszer egyszerű kezelése. Bárki odamehet a myMix készülékhez, áttekintheti az audió lehetőségeket és könnyedén hozzájuk férhet. Nem kell akadályokat leküzdeni, kiismerni a működését. Pontosan azt nyújtja a berendezés amit kell, amikor szükség van rá.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *