A DPA mikrofonok lenyűgöző hangzást nyújtottak Don Francisco Sábado Gigante sorozatának utolsó évadjában.

1433749950569891787A cég d:fine™, d:scret™ és d:facto™ mikrofonjai biztosítottak audió megoldásokat a legrégebben futó revü sorozathoz.

2015 06. 01. Miami: a Sábado Gigante, a Univision által 53 éven keresztül sugárzott spanyol nyelvű televíziós program utolsó évadjának forgatása folyik jelenleg, amely a történelem legrégebben futó sorozata. A műsor házigazdájának, a chilei Don Franciscónak működése alatt vált sikeressé a show minden szombaton jelentkező háromórás szórakoztató programjával. A kedvelt műsor végső évadjában a kabaréjelenetek, interjúk, vetélkedők és élő előadások legapróbb audió részleteinek tökéletes tolmácsolásához a hangmérnök gárda a DPA d:scret™ 4061 gömb iránykarakterisztikájú miniatűr, a d:fine™ 4066 gömb iránykarakterisztikájú headset, valamint a d:facto™ énekmikrofonokat választotta.

„Több mint húsz évvel ezelőtt ismertem meg a DPA mikrofonokat, amikor egy zenei produkcióban dolgoztam, és amióta a televíziózásba kerültem továbbra is ezeket használom.” mondta Jose Freddy Gonzalez, az Univision szórakoztató produkcióinak hangért felelős vezetője. „A cég termékeinek minősége nem csak a hangzás szempontjából kiemelkedő, de a kialakítás és a strapabírás szintén lenyűgöző.”

Gonzalez és csapata a cég 12 d:screet 4061-esét alkalmazza hetente Francisco és vendégeinek mikrofonozására. Kiegészítve a ruhára helyezett, és a hangszerek közelmikrofonozására alkalmazott csíptetős mikrofonokkal, képesek elrejteni az előadók esetében alkalmazott hangerősítő módszereket. A d:scret 4061 kapszula tiszta és dinamikus hangzást biztosít egyenes frekvenciamenettel, tökéletesen megfelel az élő adás követelményeinek.

„A d:scret mikrofonok hibátlanul működtek a Sábado Gigante felvételei alatt” folytatta Gonzalez. „Ez egy hatalmas produkció, amelyben sok órányi filmezésre van szükség. A mikrofonok az egész produkció alatt kiválóan teljesítettek a beszédérthetőség és hangerőszintek szempontjából, miközben elnyomták a 250 főnyi stúdióban lévő néző nemkívánatos zörejeit. Továbbá miután a mikrofonok egészen aprók, így gyakorlatilag láthatatlanok maradnak. A show producere különösen kedveli, hogy milyen egyszerűen el lehet rejteni őket, én pedig azt, hogy milyen tökéletesen kielégítik elvárásainkat a hangzás szempontjából.”

A hangosztály nyolc DPA d:fine 4066 headset mikrofont is használt azokhoz a helyzetekhez, amelyek rejtett és kényelmesen viselhető mikrofont követeltek meg, például a vetélkedők folyamán. Három további d:facto énekmikrofon szerepelt az élő előadások során, kiemelkedően természetes hangzást nyújtottak és jól kiszűrték a mellettük lévő hangforrásokat.

Sábado Gigante-t 1962 óta sugározza az Univision az Egyesült Államokban. Az öt évtizedes történelem során a műsor házigazdája Francesco minden héten új epizóddal jelentkezik. A Sábado Gigante utolsó epizódja 2015 szeptember 19-én kerül adásba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *