A Lectrosonics bemutatta a DCR822 kétcsatornás hordozható digitális vevőt

Az új vevő a legmagasabb szintű RF és audió teljesítményt nyújtja sokoldalú képességekkel szabadtéri és beltéri produkciókhoz

A Lectrosonics bejelentette a DCR822 kétcsatornás hordozható digitális vevő megjelenését. Az új vevő kompatibilis a Lectrosonics jelenlegi monó és sztereó digitális adóival, valamint visszamenőleg is használható bármely Digital Hybrid Wireless® adóval, amelyet az elmúlt 18 évben gyártottak. A DCR822 két független vevő csatornát kínál az elérhető legmagasabb szintű RF és audió teljesítménnyel és sokoldalú képességekkel szabadtéri és zárt térben zajló produkciókhoz. A DCR822 már a következő generációs képességeket nyújtja, amely felülmúlja még a cég UCR411A készülékét is, amely az iparág RF teljesítményének elismert szabványa.

A DCR822 a 144 MHz-es (A1B1 verzió), vagy a 155 MHz-es (B1C1 verzió) sávban működik és több mint 6000 frekvenciából enged választani. A beállítás az előlapon lévő gombokkal és a nagyfelbontású kijelző segítségével történhet, a készülék így ideálisan használható hordozható táskában vagy kocsin. A vevőbe RF spektrum analizátort és SmartTune rendszert építettek, amely enyhíti az interferencia problémákat az egyre zsúfoltabb RF tartományban. A kétirányú IR szinkronizálás révén a csatlakozó adó is gyorsan beállítható. Az új vevő hátoldalán USB portot találunk, amely lehetővé teszi a Lectrosonics Wireless Designer szoftverhez való csatlakozást a frekvencia koordinációhoz és az RF rendszer monitorozásához.

A front endben lévő RF gain fokozatok egy újonnan kifejlesztett megoldást alkalmaznak, amely alacsonyzajú RF erősítést, kiváló érzékenységet és csekély intermodulációs hajlamot eredményez. A DCR822 Vector Diversity alrendszere folyamatosan és simán egyesíti a vevő csatornánkénti két front endjéből érkező RF jeleket különböző fázisszögekkel a maximális energia elérése érdekében. Ez a módszer tiszta, mellékhatásoktól mentes működést biztosít minden üzemmódban és képes a többsávos, interferencia által veszélyeztetett adást venni és sziklaszilárd jelekké alakítani. A minden vevőcsatornán meglévő Vector Diversity mellett a két csatorna (négy vevő front end) együtt is használható két különböző frekvencián működő Frequency Diversity csatornaként a teljes redundancia érdekében.

A vevő  mechanikai kivitele méretét tekintve megegyezik az UCR411A elődével, tehát a már meglévő rögzítők használhatók. A DCR822 egyesíti azokat a terepen bevált képességeket, amelyeket a filmezés és televíziózás sokéves gyakorlata során fejlesztettek ki. A súlycsökkentés érdekében az új vevő két független csatorna vételét biztosítja egy készüléken belül négy AA lítium elem, vagy külső tápegység használatával. A vevőt microSD kártyanyílással is felszerelték adatátvitel céljából, mint például firmware frissítés és frekvencia csoport információk. Az esztergált alumínium készülékház és burkolat anodizált felületet kapott lézerrel maratott jelölésekkel, hogy ellenálljon a terepen való használat viszontagságainak. Audió kimenetként reteszelhető TA3M csatlakozókat használnak, amelyek alkalmasak analóg mikrofon és vonal szinthez, vagy AES3 digitális jelhez, a menüben kiválasztható paraméterek szerint.

A microSD kártyanyíláson történő adatátviteli képességek mellett a DCR822 alkalmas audió csatornák felvételére  a vevőből közvetlenül a kártyára az ipari szabvány szerinti .wav (BWF) fájlformátumban 24 bit/48 kHz felbontásban, amely így kompatibilis bármely audió és videó szerkesztőszoftverrel. A vevő az erőteljes AES 256-CTR titkosítást használja négy különböző titkosítási kulccsal: universal (közös minden Lectrosonics D2, M2X és DCHX készülékben), shared (nagyszerű a sport lefedettséghez), standard, valamint volatile (egyszer használatos kulcs).

„A DCR822 a hordozható vevők terén a legkorszerűbb szintet képviseli“ mondta Karl Winkler, a Lectrosonics értékesítési és marketing alelnöke. „Az UCR411A-t régóta a legjobb választásként tisztelik nehéz munkákra, bonyolult RF környezetben. Tudtuk, hogy csinálnunk kell valamit, ami még ezt a teljesítményt is képes felülmúlni, mégis számos modern funkcióval és dizájnnal rendelkezik. Erről szól a DCR822. Nagyon büszke vagyok a tervezőcsapat teljesítményére  a termékkel kapcsolatban.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *