PMC stúdiót nyit Londonban a PMC

Egyedi demó létesítmény a Dolby Atmos zenei keverés céljára szolgáló monitor rendszerek bemutatására

A létesítmény azon professzionális hangfelvétel készítők központjaként fog működni, akik a kiváló minőségű, kifejezetten az immerzív audió céljára tervezett PMC termékeket kívánják bemutatni.

A PMC angol gyártó fennállásának 30. évfordulóját egy londoni PMC stúdió megnyitásával ünnepli, a legkorszerűbb Dolby Atmos zenei keverő helyiséggel, amelyet a cég professzionális hangsugárzó termékeinek demonstrálására használnak majd, különösen az úttörőnek számító immerzív audió formátumot illetően.

A PMC-nek a Dolby Atmos formátum melletti elkötelezettsége 2017-re nyúlik vissza, amikor a legelső Atmos Music monitor rendszert tervezték az Universal Music Capitol stúdiója számára Los Angelesben. Köszönhetően a rendszer csaknem határtalan dinamika tartalékának, teljesítményének, tűéles pontosságának és hanghűségének a PMC bőven túlment a Dolby minimális követelményein és egy referenciát hozott létre a Dolby Atmos zenei keveréshez. Azóta számos ehhez hasonló rendszert telepítettek más élvonalbeli stúdiókban szerte a világon, beleértve az ikonikus londoni Dean Streat stúdiót, a Dolby New York Midtown stúdióját, az UMG Berry Hill stúdióját és az msm Studio Groupját Münchenben.

Az Islingtonban, egy korábbi zongoragyár helyén lévő PMC London stúdió tükrözi a cég hosszú ideje fennáló kapcsolatát a Dolbyval, amely meghatározta a további fejlesztések irányát az Atmost illetően, a zenei keveréssel összefüggésben. Az új létesítmény csatlakozik más PMC audió stúdiókhoz Los Angelesben, New Yorkban és Nashville-ben, alkalmat ad Dolby Atmos zenei keverési tapasztalatszerzésre és a kreatív lehetőségek teljes tárházának felfedezését biztosítja művészek, lemezkiadók és professzionális felvételi szakemberek számára.

A projekt az akusztikai tanácsadó JV Acoustic céggel karöltve került megvalósításra. Az ő munkájuk garantálta a minden részletre kiterjedő áttetsző és tiszta hangzást, a tökéletes házasságot a hangsugárzók és a szoba akusztikája között.

„Ez egy izgalmas fejlesztés a PMC, valamint az angol professzionális audió ipar számára“ mondta Oliver Thomas, a PMC kereskedelmi igazgatója. „A Dolby Atmos már a vezető immerzív audió formátum a film és televíziózás területén, és most zenei formátumként is teret nyer. A Dolby Atmos zenei anyagok már elérhetők a streaming szolgáltatók, például az Amazon Music HD és a Tidal kínálatában. Büszkék vagyunk a Dolbyval való szoros munkakapcsolatra és arra, hogy számos Atmos keverési projektben dolgozhattunk együtt már eddig is. A PMC mindig is az új technológiák élvonalába tartozott, a professzionális monitor rendszereink tökéletesen illeszkednek az Atmos keverő szobáihoz.“

A PMC által legutóbb piacra dobott termékek között találhatók a karcsú (slimline), nagy teljesítményű Ci hangsugárzók, amelyekben megtalálható a cég szabadalmazott ATL™ basszus technológiája, valamint a Laminair™ légáramlás szabályzás a rendkívül alacsony torzítás és nagy felbontású lejátszás érdekében. A sorozat minden monitorjának csekély a mélysége a falra szerelhetőség megkönnyítésére és minden modell, a Ci140 és Ci140 Sub kivételével falba süllyesztve is használható. Elegáns és diszkrét kialakításuknál fogva számos alkalmazáshoz megfelelnek, beleértve a stúdiókat és házimozi rendszereket.

A PMC London nagy teljesítményű monitor rendszerében hat slimline, mennyezetbe épített Ci45 és nyolc slimline Ci65 monitor található a magassági és surround csatornákhoz. A rendszer tartalmazza továbbá a cég díjnyertes MB3 XBD aktív monitorjait az első (bal, center, jobb) csatornákhoz és négy twotwoSub2 monitort az effektcsatornákhoz.

A PMC London megnyitása jelentős eredmény, nem utolsósorban azért, mert az építési munkák a Covid-19 járvány alatt zajlottak. Ez vitákat eredményezett a különféle lezárásokkal és a közösségi távolságtartással kapcsolatos előírások miatt, illetve néhány építőanyag súlyos hiánya folytán.

Chris Allen, a PMC üzletfejlesztési vezetője, aki jelenleg az első számú kapcsolattartó az új létesítményben, a következőket mondta: „A PMC London létrehozásának legfőbb célja, hogy a professzionális felvételkészítőkkel megismertessük az Atmos zenét és lehetővé tegyük számukra, hogy gyakorlati bemutatókon keresztül megtapasztalják a formátum előnyeit. Egy olyan csomópontként működik majd, ahova a kereskedők és forgalmazók elhozhatják a vásárlókat a PMC termékek gyakorlati bemutatójára, lehetővé fogjuk tenni a létesítmény oktatási célú használatát, valamint más gyártók számára is rendelkezésre bocsátjuk, ha London központjában keresnek egy menő, izgalmas teret valamilyen audió eseményhez.“

Amellett, hogy magas minőségű monitor termékeket kínálnak Atmos zenei alkalmazásokhoz, a PMC ügyfelei igénybe vehetik az amerikai vezérigazgató, Maurice Patist szakértelmét, aki már hosszú ideje a Dolby Atmos zene szószólója. Patist, a PMC húsz éves veteránja egyben tehetséges producer és hangmérnök, a dzsessz zene iránti különös szenvedéllyel. Röviddel azután, hogy segített megépíteni az első Dolby Atmos termet a Capital stúdióban, Patist annak a csapatnak a tagjává vált, amely újra keverte a Kind of Blue (1959) és a Sketches of Spain (1960) Miles Davis albumot Dolby Atmos formátumban. Azóta rengeteg más Dolby Atmos projektben vett részt, ide értve Marcus Miller és Gordon Goodwin’s Big Phat Band számainak keverését, valamint egy EDM művészét, aki az első brazil lett, akinek a keverése ebben a formátumban készült.

„Az immerzív audió a zene jövője, nem utolsósorban azért, mert egy egészen új és innovatív dimenziót hoz a keverés folyamatába“ mondta Patist. „Az immerzív audió létrehozásának és terjesztésének technológiája továbblépett, de a készülékgyártók és kiadók részéről is nagy a nyomás, hogy ez a formátum sikeres legyen. Kétség nem fér hozzá, hogy az immerzív zene újraformálja azt az utat, ahogyan a zenét készítjük, és azt a módot, ahogy fogyasztóként értékeljük.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *