A Lectrosonics bemutatta a DSR kétcsatornás és DSR4 négycsatornás digitális slot vevőegységeket

Az új, következő generációs vevőkészülékek a legmagasabb szintű RF- és hangteljesítményt nyújtják, sokoldalú funkciókészletekkel a külsős és helyi produkciókhoz

Rio Rancho, NM (2022. április 20.) – A Lectrosonics örömmel jelentette be a DSR, DSR5P kétcsatornás és DSR4 négycsatornás digitális slot vevőkészülékek bevezetését. Az új vevők kompatibilisek az összes jelenlegi Lectrosonics monó és sztereó digitális adóval, és visszafelé kompatibilisek az elmúlt 20 évben gyártott bármelyik Digital Hybrid Wireless® adóval. A DSR és a DSR5P vevőkészülékek két független vevőcsatornát, a DSR4 pedig négy független vevőcsatornát biztosít az elérhető legmagasabb szintű RF- és hangteljesítmény mellett, sokoldalú funkciókészlettel és új generációs képességekkel az Unislot/Superslot formátumban az ENG (Electronic News Gathering), külsős és helyszíni produkciókhoz.

Mindkét vevőegység több hangolási tartományban is kapható, többek között A1B1 (470-614 MHz), B1C1 (537-692 MHz), 941 (941-960 MHz Észak-Amerikában való használatra) és 961 (961-1,015 MHz az Egyesült Királyságban való használatra). A beállítások az előlapokról végezhetők el, amelyek nagy felbontású kijelzőkkel rendelkeznek, így az egységek ideálisak a hordozható táskarendszerekben, kamerákba vagy kamerákra szerelve, valamint hangmérnöki kocsikra szerelve. A vevőkészülékekbe beépített RF spektrumanalizátor és SmartTune az egyre zsúfoltabb RF spektrumban jelentkező interferenciaproblémák enyhítésére szolgál. (A Lectrosonics SmartTune a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a helyi RF spektrum átvizsgálásának és a tiszta működési frekvenciák megtalálásának). A kétirányú IR-szinkronizálással gyorsan beállíthatók az egymáshoz illeszkedő adók. Az új vevőkészülékek USB-csatlakozót és a SuperSlot interfészen keresztül adatkapcsolatot tartalmaznak a Lectrosonics Wireless Designer frekvenciakoordinációs és rendszerkezelő szoftverrel való kompatibilitás érdekében.

A DSR és DSR4 front end RF erősítő fokozatai újonnan kifejlesztett megoldással alacsony zajszintű RF erősítést, kiváló érzékenységet és rendkívül csekély intermodulációs hajlamot biztosítanak, a kivételes +15 dBm (DSR4) és +11 dBm (DSR, DSR5P) IP3 (3rd Order Intercept point) értékkel.

A DSR és DSR5P kétcsatornás egységek pontosan ugyanolyan méretűek és ugyanazokkal a csavaros rögzítőfuratokkal és hátsó csatlakozóval rendelkeznek, mint a Lectrosonics SR sorozat összes elődje, így a tápellátáshoz, hangkimenetekhez és a slot-beépítéshez meglévő tartozékok mind kompatibilisek, beleértve az SREXT, SRSUPER, SRSNY és SRBATTSLED egységeket.

A DSR4 kissé hosszabb, mint a régebbi egységek, hogy nagyobb áramköri lapokat tudjon befogadni. Mivel az egység négy hangkimenettel rendelkezik, a régebbi tartozékok nem használhatók a 4 csatornás egységgel. Így új tartozékok állnak majd rendelkezésre a szereléshez, a tápellátáshoz és az audiokimenetekhez.

Mindkét vevőegység nagy teljesítményű AES 256-CTR üzemmódú titkosítást tartalmaz, négy különböző titkosítási irányelvvel, köztük az Universal, a Shared (sporteseményekhez kiváló), a Standard és a Volatile (egyszer használatos kulcs) titkosítással.

“Az új vevőkészülékek a hordozható RF-teljesítmény terén a legmodernebb szintet képviselik, és az SR-sorozatú slot vevőkészülékek 5. generációs fejlesztésének eredményei” – mondta Karl Winkler, a Lectrosonics értékesítési és marketing alelnöke. “2007 óta az SR sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsaládunk, amely forradalmasította a külsős produkciókat. Most a 2 és 4 csatornás digitális slot vevőegységekkel az SR sorozat már az elkövetkező generációt képviseli.”

A DSR és a DSR4 2022 harmadik negyedévétől világszerte elérhető lesz a Lectrosonics hivatalos UHF-kereskedőinél. Az árakkal kapcsolatban kérjük, forduljon a Lectrosonics hivatalos forgalmazójához.

Látogasson el a Lectrosonics-hoz a NAB 2022 C6518-as standján, ahol megtekintheti az új DSR-t és DSR4-et, valamint a Lectrosonics teljes termékcsaládját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *