A DPA Microphones bejelentette az új 2012-es és 2015-ös ceruza mikrofonokat

A legújabb megoldások precíz hangvisszaadást kínálnak az élő színpadi alkalmazásban

Alleroed, Dánia, 2023. márc. 23. – A DPA Microphones, a kiváló minőségű mikrofonmegoldások vezető gyártója bemutatja új, kompakt 2012-es kardioid és 2015-ös széles kardioid mikrofonjait. Az új mikrofonok tartós, megerősített szerkezettel rendelkeznek, hogy ellenálljanak a turnézás viszontagságainak, csatlakoznak a márka megbecsült ceruza mikrofonjainak sorához, és a DPA híres természetes és precíz hangvisszaadásával rendelkeznek. A 2012-es és 2015-ös mikrofonok ideálisak a különböző hangszerekhez, a hangos és dübörgő hangoktól a lágy és visszafogott tónusokig, így az élő hangzásért felelős szakemberek megbízható megoldásai lesznek. A DPA a 2023-as NAMM Show-n (14504-es stand) mutatja be ezeket az új termékeket. 

„Nagyon örülünk, hogy megoszthatjuk ezeket az új megoldásokat a zeneiparban dolgozó hangtechnikai szakemberekkel“ – mondta Helga Volha Somava, a DPA Microphones termékmenedzsment igazgatója. „A 2012 Cardioid és a 2015 Wide Cardioid továbbra is a többi élő mikrofonmegoldásunkra épül, és ugyanazt a természetes hangminőséget kínálja, amit az emberek ismernek, szeretnek és megbíznak benne, olyan hangzásbeli és fizikai tulajdonságokkal, amelyeket kifejezetten az élő színpad igényeihez terveztünk. A kiváló SPL-kezelésnek és tranziens válasznak köszönhetően ezek a mikrofonok sokoldalú és tartós megoldásokként szolgálnak majd az audió szakemberek számára bárhol a világon.“   

A 2012-es kompakt kardioid mikrofon megbízható, mindenre alkalmas, általános ceruzamikrofonként használható, amely bármilyen hangszeren jól teljesít. Ez a mikrofon a robusztus kialakítást bonyolult hangérzékeléssel ötvözi a pontos közeli mikrofonozáshoz bármilyen színpadi szituációban. A rézfúvósoktól és ütőhangszerektől kezdve az akusztikus vagy elektromos gitárokig, basszusgitár hangfalakig és egyebekig, a 2012-es mikrofon könnyedén képes kristálytiszta felvételt rögzíteni egy hangszerről. A közeli mikrofonozáshoz gyakran használt dinamikus mikrofonokkal ellentétben a 2012-es mikrofon kibővített frekvenciatartományt és egyenes frekvenciamenetet kínál kis méretben. A 2012 kiváló tranziens válaszának köszönhetően nagy hangnyomással is megbirkózik, miközben a legfinomabb hangokat is képes érzékelni.  

Míg a 2012 kiválóan alkalmas egy hangszer felvételére, addig a 2015-ös kompakt széles kardioid mikrofon sztereó párként a dobfelszerelések és hangszercsoportok esetében teljesít a legjobban. Az egyenletes, széles kardioid iránykarakterisztikával és lineáris frekvenciamenettel rendelkező, válogatott 2015 mikrofonpár levegős hangzást biztosít fúvós szekciók, vibrafonok, xilofonok és más nagyméretű hangszerek számára. Közelre helyezve a mikrofonok zongorához is megfelelnek, illetve dobfelszerelésekhez overheadként való használatra is ideálisak. Ez a sztereó pár a teljes hangszer kiegyenlített hangzását képes rögzíteni a színpad egyéb hangjainak kiszűrésével. Emellett a 2015-ös kompakt kialakítása lehetővé teszi a feltűnésmentes elhelyezést bármilyen méretű rendezvényhelyszínen, míg a tartós, megerősített konstrukció azt jelenti, hogy koncertről-koncertre megbízhatóan működik.

Mindkét megoldás előpolarizált kondenzátor mikrofon, mindkettő speciálisan kialakított 17 mm-es (0,67 hüvelykes) kapszulával, amely tökéletesen illeszkedik a tervezett alkalmazáshoz. A legtöbb DPA mikrofonhoz hasonlóan a 2012-es és 2015-ös mikrofonok is praktikus cipzáras tokban, mikrofontartóval és szélszivaccsal együtt kerülnek forgalomba. További tartozékok, például sztereó gém, gégenyak rögzítő és hozzávaló rezgéscsillapítók is megvásárolhatók.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *