Az RME bemutatja: ADI-2 Remote V2: Újabb funkciók, és tökéletesített vezérlés.

Az ADI-2 család vezérlésére fejlesztett szoftver (mely 2023-ban debütált) sikere után az RME különös figyelmet fordított a felhasználói visszajelzések alapján a továbbfejlesztésre.

Az ADI-2 Remote szoftver egy egyszerűen kezelhető, mégis előremutató és komplett felületet kínál az ADI-2 család összes tagjának kiterjesztésére. Az app kompatibilis az ADI-2 DAC FS, ADI-2 Pro AE (Anniversary Edition), ADI-2 Pro BE, ADI-2 Pro és ADI-2 Pro FS, ADI-2 Pro FS R BE és ADI-2/4 Pro SE eszközökkel.


Az új funkciók, melyek a 2.0 verzióval kerültek a lehetőségek közé:

  • Az aktuális mintavételezési ráta megjelenik az ablak fejlécében
  • Az aktuálisan használt bemenet kijelzése a Source gomb alatt 
  • Aktuális DC bemeneti jelszint mód a Volume gomb mellett
  • Továbbfejlesztett EQ mód dB és Hz skálákkal
  • Az inaktív funkciók jobb láthatósága magasabb mintavételezési módoknál is
  • Fejlesztették a láncba kapcsolt eszközök vezérlését Windows alatt
  • Az utolsó beállítások elmentődnek, és használja az eszköz akkor is, ha nincs vezérlőre kötve (demo mode)

Fejlesztett hangerőszabályzás

A 2.0-s verzióval a hangerőszabályozási funkciók terén is jelentős előrelépések jönnek, összhangban az RME biztonság és felhasználói kényelem iránti elkötelezettségével. A legfontosabb fejlesztések közé tartozik a hangerő-szabályozásban a finomhangolhatóság, a véletlen hangerőugrások megelőzése, és az egyéni preferenciákhoz szabott hangerő-beállítások.

A korlátok beállíthatók, és a Pro világból átvett másik funkció, a Recall lehetővé teszi a gyors beállítását hangerőszinteknek minden kimeneten.

Új állapot átnéző ablak

Az Állapot áttekintő ablak bevezetése átfogó lehetőségeket teremt a felhasználók számára:

ADI-2 eszközeik működési állapotába enged betekintést, lehetővé téve a különböző paraméterek valós idejű monitorozását és vezérlését, beleértve a fő (aktuálisan lekérdezett) hardver állapotát, a digitális bemenetet, és a kimeneti állapotot (kimeneti állapot az ADI-2 Pro sorozathoz és ADI-2/4 Pro-nál). Ez utóbbi eszközöknél még részletes információkat is tartalmaz a maximális kimeneti szintről dBFS-ben, dBr-ben és még dBu-ban is minden analóg kimenethez.

Rendszerkövetelmények

Windows alatt az alkalmazáshoz Windows 10 vagy újabb verzió szükséges, amely támogatja a Direct3D 12-t és az RME MADIface sorozat illesztőprogramja 0.9833 verziószámú vagy újabb.
A MacOS felhasználóknak legalább 10.11. (El Capitan) kell, de nincs szükség további illesztőprogramokra.

Az iPadOS-hez készült alkalmazás minden olyan iPaden fut, amelyen legalább iOS 12.4. van.

Az alkalmazás használatához az ADI-2 eszközöket frissíteni kell a legújabb firmware verzióra, amely Flash Update néven érhető el

Eszköz (FUT) Windows és macOS rendszerekhez.

Az ADI-2 Remote 2.0 ingyenesen letölthető az RME weboldalának Letöltések/Szoftver részén Windows, és és macOS rendszerekhez. Az iPadOS-hez készült ADI-2 Remote alkalmazás elérhető az Apple App Store-ból.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *