Az RME bemutatta a Windows és Mac OS X alatt futó meghajtó programok következő generációját TotalMix FX-szel minden audió interfészhez

14131423311465277546Az RME bemutatta a Windows és Mac OS X alatt futó meghajtó programok következő generációját TotalMix FX-szel minden audió interfészhez

Az elmúlt több mint 13 év alatt az RME számos alkalommal megváltoztatta drivereit annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki a folyamatosan változó hardverekből és operációs rendszerekből.

Az RME legfrissebb 4.03-as PCI/PCIe Windows meghajtó programja könnyen érthető és sokoldalú megoldást kínál WDM alkalmazáshoz, ezenkívül széleskörű hangszóró szabályozást kínál. Lehetőség van a mintavételi frekvencia kontrollálására is a professzionális soksávos audió interfészeknél az aktuális WDM berendezések leválasztásával/betöltésével Windows 7 és 8 alatt.

Az RME FireWire és USB driverei szintén frissültek újabb szolgáltatásokkal és kissé javított működéssel mind Windows mind Mac OS X alatt. A legfrissebb Windows 8-cal és Mac OS X-szel való teljes kompatibilitás elvárás volt az RME-vel szemben, és az RME teljesítette is ezt.

De még ha a Windowshoz ASIO, a Mac OS X hez pedig CoreAudio került is felhasználásra, az új meghajtó program generációnak valami egyedit is kellett mutatnia. TotalMix FX. Igen, az RME a 2001 óta kiadott összes készülékén elérhetővé tette a TotalMix FX legújabb változatát. Természetesen nincs EQ, nincs visszhang, nincs zengetés, nincsenek dinamika processzorok, minthogy az ezekből az időkből származó hardverek nem úgy készültek, hogy képesek legyenek renderelni ezeket. Mégis számos előnnyel és további szolgáltatásokkal rendelkeznek a korábbi TotalMix-hez képest.

Hadd ismételjük el még egyszer, hogy teljesen egyértelmű legyen: a TotalMix FX minden RME HDSP(e) kártyával használható csakúgy, mint a legendás Fireface 800 és Fireface 400 FireWire audió interfésszel. Itt és most megérkezett a TotalMix 4 All, tele csodálatos képességekkel:

  • Választható monó és sztereó csatornák
  • Továbbfejlesztett grafika zoom lehetőséggel és fényerő szabályzóval
  • OSC távvezérlés
  • Különálló control room szekció, cue, sokoldalú utasító minden kimenethez, 4 mute és solo csoport, recall, külső bemenet, helyi és globális TrimGains/Post támogatás kizárási lehetőséggel, presetek a csatornakiosztáshoz elrejthető csatornákkal, vagy MIDI távvezérlő funkcióval, 2 Row üzemmód, többféle távvezérlés, hozzárendelhető F-billentyű parancsok, Windows/Mac kompatibilis mixer fájlok, mátrix monó/sztereó üzemmóddal, PFL mód, és a többi, és a többi…

Hosszú a lista – és tovább bővül a TotalMix fejlődésének előrehaladtával. A frissítést elvégző vásárlók elolvashatják a TotalMix FX-et részletesen ismertető fejezeteket a megújult felhasználói útmutatóban: http://www.rme-audio.de/download/windows_hdspseries_driver_4_e.pdf angol és http://www.rme-audio.de/download/windows_hdspseries_driver_4_d.pdf német nyelven.

Az útmutató frissített változata magában foglalja a WDM készülékekkel kapcsolatos új funkciókat és szolgáltatásokat csakúgy, mint az órajel opciókat. Elmagyarázza a TotalMix FX minden régebbi interfésszel elérhető képességét, ezért ajánlott olvasmány a Fireface 800/400 berendezést Mac-en használók számára is.

A driver letöltése

http://www.rme-audio.de/en_downloads.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *