MADIface Pro – asztali interfész páratlan bővítési lehetőségekkel

products_madiface_pro_2b

Csatlakozás

  • felvételi/lejátszási csatornaszám: 68 be / 68 ki
  • 4 x analóg bemenet (Mic, Line, Instrument)
  • 4 x analóg kimenet (2 x XLR, 2 x fejhallgató)
  • 1 x MADI I/O
  • 1 x MIDI I/O plusz MIDI over MADI
  • 1 x USB 2.0 (USB 3 kompatibilis)
  • független kimenetek magas és alacsony impedanciájú fejhallgatók számára

 

Áttekintés

2015-ben jelent meg az iparág elismerését kivívó RME Babyface Pro. Mostanra az asztali high-end felvételi eszközök új mérföldköveként kiváló hangjáért, minőségi kiviteléért és professzionális csatlakozási lehetőségeiért a producerek, hangmérnökök és művészek első számú választása lett szerte a világon.

Egy év múltával az RME új szintre emelte a Babyface Prót. A MADIface Pro megtartotta a gyönyörű külsőt beépített XLR-rel és analóg be/kimenetekkel, de az ADAT be/kimenetet MADI portra cserélték. Az eredmény 64 csatornányi igazi hang egyetlen kábelen, egy olyan interfészen, amely belefér a laptoptáskába a számítógép mellé.

Kivitele és sokrétű be/kimenetei révén a MADIface Pro tökéletes mobil megoldás mindenhol, ahol a minőségi audió alapvető elvárás. Élő előadásban és a broadcast iparban történő alkalmazása mellett stúdióban is komplett megoldást jelent.

Alapvető képességek

A két analóg mikrofon/vonal XLR bemenet, a két XLR vonalkimenet, a két univerzális jack bemenet hangszerek számára és a két sztereó jack kimenet kis- és nagyimpedanciás fejhallgatókhoz biztosítja mindazon szolgáltatásokat, amelyek a munkához szükségesek stúdióban, vagy útközben. A TotalMix FX révén háromsávos parametrikus EQ-t, zengetőt/visszhangot, valamint számtalan keverési és jelútbeli lehetőséget kapunk. A DAW kompatibilis funkciókat MIDI be/kimenet teszi teljessé. A készülék USB-n keresztül kapja a tápfeszültséget és általában nem igényel külső hálózati tápegységet, csak amikor a MADI be/kimenetet használjuk.

 

MADI be/kimenetek

Az optikai MADI be/kimenet 64 bemeneti és kimeneti csatornát nyújt akár 192 kHz-es mintavételi frekvenciával. Teljes támogatást kap a TotalMix FX által, az analóg be/kimenetek egyidejűleg használhatók, ennek eredményeként 68 csatornányi bemenet és 68 csatornányi kimenetet áll rendelkezésre USB 2-n keresztül.

A megnövekedett tápfeszültség igény miatt az RME a MADI átvitel késleltetett indítását valósította meg, ezen kívül az átmeneti kikapcsolás is megoldható, amennyiben a csatlakozó nincs használatban. A MADIface Pro mellé rögzíthető csatlakozóval ellátott hálózati tápegység is jár.

Informatív és logikus elrendezésű kezelőfelület

mfpro-madiÖnálló üzemmód

Amennyiben nem csatlakoztatjuk számítógéphez, a MADIface Pro önálló üzemmódba kapcsol. Az egyszerűen használható kezelőfelület dedikált gombokkal és négy kivezérlésjelző sávval, valamint a beállítások független mentési lehetősége már a Babyface Pro tulajdonosainak is fontos szolgáltatást jelentett a munkafolyamat során.

Nagyon hasznos MADI monitor képességgel bővült az önálló üzemmód. Az 1-64 MADI csatornák változatlan formában kerülnek továbbításra a bemenetekről a kimenetekre (de a MADIface Pro Steady Clock III-hoz igazítva). Opcionálisan az 1-2 csatorna felcserélhető az 1-2, 3-4, MADI 1-2 bemeneti jellel, vagy a felhasználó által kevert jellel mindezen csatornák esetében. Az analóg kimeneteket használhatjuk bármelyik bejövő MADI csatornapár hallgatására.

mfpro-displayRME USB 2.0

Az RME képes professzionális működésre USB 2.0 használatával, amely lehetővé teszi a MADIface Pro számára 68 csatorna egyidejű felvételét és lejátszását, mindössze 32 mintányi buffer mérettel (a legkisebb buffer méret a használt számítógép függvénye). A MADIface Pro használható Class Compliant üzemmódban 24  be/kimeneti csatornával (4 analóg, 20 csatorna MADI) iPaden. Ez az igazán professzionális mobil megoldás könnyedén beállítható és kontrollálható az RME opcionális iOS applikációjával, az App Store-ból letölthető TotalMix FX-szel iPadhez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *