Fireface UFX+ az RME interfészek zászlóshajója, és ennél is több

 

products_fireface_ufx-plus_1b

Csatlakozás

  • 94 bemenet / 94 kimenet
  • 12 x analóg I/O 4 x Mic/Instrument Preamp, digitálisan vezérelt
  • 1 x AES/EBU I/O
  • 2 x ADAT I/O (or 1 x ADAT I/O plus 1 x SPDIF I/O optical)
  • 1 x Word Clock I/O
  • 2 x MIDI I/O
  • 1 x Thunderbolt™ csatoló
  • 1 x USB 3.0
  • TotalMix FX
  • opcionális: Advanced Remote Control USB

A 20. évforduló zászlóshajója

A Fireface UFX+ bármely soksávos stúdió központjává válhat, hiszen könnyedén kezel 94 be/kimeneti csatornát. Példa nélkül álló sokoldalúságával, kompatibilitásával, DURec (Direct USB Recording) képességével és az RME közismerten alacsony latency értéket produkáló hardverével valamint meghajtóprogramjával újra magasra emelte a lécet.

Olyan képességekkel van felruházva, amelyet idősebb testvére még nem tudott, ilyen a MADI be/kimenet (188 csatorna, 128 csatornával több mint a Fireface UFX esetében), erősebb DSP, USB 3, Thunderbolt™ technológia, valamint az opcionális távvezérlő, mindezek teszik az RME Fireface UFX+ berendezését a soksávos felvétel, keverés és monitorozás új referenciakészülékévé.

Nevezd el, csatlakoztasd

A kapcsolatok és bővíthetőségek terén mutatkozó sokoldalúsága példa nélkül áll – analóg, ADAT, MADI, AES, SPDIF, USB 2, USB 3 és Thunderbolt™ technológia – a Fireface UFX+ mindezt alapból tudja. Az UFX+ csatornaszám szempontából is lenyűgöző: 12 analóg + 16 ADAT + 2 AES + 64 MADI, ez 94 csatorna bemenet és kimenet, azaz összesen 188 csatorna. A Thunderbolt™ technológiának köszönhetően valódi PCI Express audiót kap a Fireface UFX+ Mac és Windows környezetben a legalacsonyabb latency értékkel és a legkisebb CPU terheléssel. A Fireface UFX+ teljes egészében Thunderbolt™ kompatibilis Windows alatt, beleértve a hot-plug képességet.

Teljesen új AD/DA konverterek, optimalizált be/kimeneti áramkörök, valamint javított jel/zaj viszony és torzítási értékek garantálják az igazi, kristálytiszta és transzparens hangzást. Az új, osztókapcsoló nélküli mikrofon áramkör +18 dBu maximális bemeneti szintjével és 75 dB-es gain tartományával a legkényesebb felvételi szituációkat és hangforrásokat is képes kiszolgálni.

Az új, alacsony impedanciás nagyteljesítményű fejhallgató kimenetek (2 Ohm) +19 dBu maximális kimeneti szinttel bőséges teljesítményt, illetve hangerőt biztosítanak bármely fejhallgató számára, bármekkora is legyen azok impedanciája.

ufx-plus-connectionJövőbiztos csatlakozások

Thunderbolt™ technológia és USB 3 kompatibilitás. Hot-plug képes PCI Express audió Mac és Windows alatt.

Széleskörű MADI csatlakozás

A Fireface UFX+ kitárja kapuit az RME és más gyártóktól származó digitális és analóg be/kimeneti megoldások számára. Az analóg csatornaszám növelése érdekében a különféle forrásoknak a digitális tartományon belüli útválasztási/keverési lehetősége számos rugalmas megoldást kínál. Több külső MADI készülék is csatlakoztatható sorba kötve.

A MADI lehetőségek további bővítésének érdekében a Fireface UFX+ néhány tipikusan RME-jellegű képességgel büszkélkedik. Például USB 2 üzemmódban, amely 30 be/kimeneti csatornában van maximálva (12 analóg + 16 ADAT + AES), a MADI be/kimenet továbbra is használható az RME integrált hardver keverőjén, a TotalMix FX-en keresztül. Az órajel be/kimenet (BNC) átkapcsolható a MADI be/kimenetre (koaxiális), és egy speciális osztott üzemmód támogatja a MADI be/kimenetek egyidejű használatát optikai és koaxiális kábelen is 32 csatornával.

Továbbfejlesztett DURec (Direct USB Recording)

A DURec, amely a Fireface UFX+ előlapján érhető el, most második generációs hardvert kínál továbbfejlesztett USB funkciókkal és kompatibilitással, nagyobb megbízhatóságot nyújtva még lassabb, vagy több partíciós USB meghajtókkal is.

A felvételi csatornák maximális mennyisége 76-ra növekedett, ami azt jelenti, hogy mind a 12 analóg bemenet plusz a 64 MADI csatorna egyidejűleg használható. Egy belső valósidejű óra (RTC) időbélyeggel ellátott fájlokat állít elő, a lejátszás pedig számos további, korábban nem elérhető funkciót kínál.

ARC USB távvezérlő a Fireface UFX+ és TotalMix FX használatához

ARC USB távvezérlő – Plug’n Play Plus

Az ARC USB a számítógéphez USB-n keresztül csatlakozik és közvetlenül kommunikál a TotalMix FX-szel. 15 szabadon programozható világító gombbal, egy encoder kerékkel és lábkapcsolóhoz való jack aljzattal rendelkezik.

Az ARC USB egy USB 1.1-es MIDI távvezérlő a Fireface UFX+ kezeléséhez. Köszönhetően annak, hogy UAC 1 osztályú berendezésként működik, natív módon kompatibilis Windows és Mac OS X operációs rendszerekkel. Amint megjelenik az operációs rendszerben, a TotalMix FX automatikusan érzékeli az ARC USB-t és egyszerű MIDI távvezérlő utasítások által kommunikál vele az UFX+ irányításakor.

arc-usbTotalMix FX

2001 óta a TotalMix határtalan jelútbeli és keverési lehetőségeket nyújt az RME audió interfészei számára. Egyedülálló képessége, hogy annyi független submix létrehozására képes, amennyi kimeneti csatorna van, ezzel a maga nemében a legsokoldalúbb és legerősebb keverőnek számít. A támogatott hardverekkel a TotalMix FX teljes effektrendszert foglal magában, amely nem csupán a felvételi láncnak biztosít alkalmazkodóképességet, de a latency értékkel küzdő szoftver megoldásokat is idejétmúlttá teszi. A TotalMix FX teljes egészében helyettesíti a külső keverőt, több latency mentes monitor mix létrehozására képes EQ-val, dinamikaprocesszorokkal, zengetővel és visszhanggal bármely kimeneten, beleértve a fő monitorokat és fejhallgató mixeket a zenészek számára.

TotalMix FX alkalmazás iPadre

Az iPaden futó TotalMix FX for iPad™ alkalmazás teljes kontrollt biztosít a Fireface UFX+, UFX, UCX, 802, Babyface, Babyface Pro és MADIface Pro hardver keverője és DSP effektjei felett Class Compliant üzemmódban, és lehetővé teszi teljes mixek létrehozását, tárolását és betöltését közvetlenül az iPadről.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *