A Lectrosonics SSM a válogatás után a tánckarba került

lectrosonics-and-the-chorus-lineStratford, Ontario, Kanada, 2016. november 1.

A Chorus Line (A tánckar), a kilenc Tony díjat nyert musical Michael Bennett rendezésével és koreográfiájával, Marvin Hamlisch zenéjével és Edvard Kelban szövegével 1970-es évek közepén történt bemutatása után a maga 25 évével a Broadway leghosszabb ideig műsoron tartott darabja. A musicalt, amelynek története egy szereplőválogatáson résztvevő tánccsoport köré épül, már számtalan produkcióban előadták világszerte. A mostani premier a Stratford fesztivál műsorában azért különleges, mert első ízben módosítottak rajta oly módon, hogy a közönség egy előretolt színpad két oldalán ülve nézheti a show-t. Az oldalsó szögből is folyamatosan látható előadás fontos szereplője lett a Lectrosonics SSM szuper vékony micro adó, amely amellett hogy kiváló hangminőséget biztosít, diszkréten lapul az előadókon.

A színház szaktanácsadója és sound designere Peter McBoyle, akinek munkásságát olyan művek fémjelzik, mint a Come Fly Away a Broadway-en, vagy a The Wild Party Torontóban, már béta tesztelőként meghallgathatta az SSM adókat a múlt évben, amikor megjelentek. Hamar felismerte, hogy egy olyan pop musicalhez mint a Chorus Line, ahol 1800 ülőhely van az előretolt színpad körül, ahol a szereplők tornadresszt viselnek és alig van rajtuk ruha, az SSM adók a legmegfelelőbbek.

„Ez a helyszín mindig kihívást jelent a hatalmas előretolt színpad miatt, ahol a közönség minden színészt folyamatosan lát. A Chorus Line ezen kívül a pop műfajnak megfelelően nagyobb hangerőt is igényel, mint az általam eddig készített műsorok Stratfordban. Továbbá a lehető legkisebb adókészülékekre volt szükségünk, mivel a szereplők csupán atlétatrikót és tornadresszt viselnek a válogatáson“ mondta McBoyle. „Az SSM-et választottuk, mivel pontosan megfelel a színházi felhasználás által támasztott követelményeknek a megszólalás, hangminőség és diszkrét kivitel tekintetében. Béta tesztelője voltam az adóknak tavaly amikor megjelentek, a Chorus Line-ban pedig remekül teljesítettek, beváltották a hozzájuk fűzött reményt.“

A Chorus Line stratfordi produkciójában több mint 50 vezeték nélküli csatornát használtak. A tánckar 19 tagja sohasem hagyta el a színpadot és szünet sem volt az előadásban, minden előadóra két adót tettek biztonsági tartalékként.

„Egy ilyen műsorban fennállhat a veszélye a hibás működésnek, amennyiben a mikrofon átnedvesedik az izzadtságtól, vagy elfedi a haj. Ezért elhatároztuk, hogy a főszereplők esetében megduplázzuk a készüléket, hiszen nincs lehetőségük lejönni a színpadról az előadás alatt“ fűzte hozzá McBoyle. „Amint szembesültünk a problémával, hogy két adót kell elhelyeznünk egy szereplőn, a méret prioritást kapott. Az SSM-et választottuk kompakt kialakítása és kiváló hangminősége miatt.“

A Lectrosonics cégről

A Lectrosonics 1971 óta elismert cégként szerepel  film, broadcast és színházi területen, vezeték nélküli rendszereit és hangtechnikai eszközeit naponta használják a legigényesebb alkalmazásokban azok a hangmérnökök, akik bíznak a cég minőséghez való hozzáállásában, vevőszolgálatában és innovációjában. A Lectrosonics amerikai gyártó székhelye Rio Ranchóban, Új Mexicóban található.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *