A Lectrosonics bemutatta a PDR hordozható digitális felvevőt

pdr-digital-recorder-from-lectrosonicsA Lectrosonics bejelentette az új micro digitális felvevő, a professzionális használatra szánt PDR (Portable Digital Recorder) megjelenését. Azokban a helyzetekben, ahol a távolság különösen nagy, vagy ahol a vezeték nélküli mikrofon használata nem praktikus, a PDR készülék együtt mozoghat az alannyal és professzionális minőségű felvételt készíthet time kóddal szinkronizálva. Az apró, lekerekített formájú PDR alig észrevehető, jól elhelyezhető az öltözékben, vagy jelmezben, rejtett mikrofonként pedig alkalmas helyi, vagy környezeti hangok felvételére.

A PDR 24 bit 48 kHz felbontásban készít felvételt micro SD (HC típusú) kártyára az ipari szabvány szerinti . wav (Broadcast Wave File) formátumban. A PDR külső time kóddal szinkronizálható szabványos ötpólusú Lemo csatlakozón keresztül. A fejhallgató kimenet lehetővé teszi a bementi jel monitorozását, vagy a korábban felvett fájlok lehallgatását.

„Úgy érzékeltük, hogy a professzionális felhasználóknak szükségük van egy olyan felvevőre, amely kicsi és nem feltűnő, és amely professzionális hangminőséget nyújt“ mondta Gordon Moore, a Lectrosonics elnöke. „A Lectrosonics örömmel mutatja be a PDR-t, a kompakt méretű profi hangú felvevőt, figyelemre méltó árfekvésben.“

A bemeneti csatlakozó az ipari szabvány TA5M jack, amely bármilyen mikrofon-, vagy vonalszintű jelet képes fogadni, és tápfeszültséget biztosít az elektret csíptetős mikrofonok széles választéka számára. A bemeneti csatlakozó és annak bekötése kompatibilis a Lectrosonics professzionális vezeték nélküli mikrofon adók számára előre bekötött servo bias típusú bemenetekkel.

A beállítás egy nyomógombokból és LCD-ből álló intuitív felületen történik. A Lectrosonics-ra jellemző mechanikai kivitelt megtartva a készülékház tömör alumínium tömbből van megmunkálva és a szigorú felhasználási igényekből fakadóan kézi anodizálással teszik strapabíróvá. A PDR egyetlen AAA típusú lítium elemmel több mint hat órán át működőképes. A készülék 20 Hz-20 kHz közötti frekvenciaátvitellel, 105 dB (A) jel/zaj viszonnyal (monó HD módban) és 0,035% torzítással rendelkezik. A time kód SMPTE 12M-1999 kompatibilis. Mérete 60 x 54 x 17 mm, tömege 71 gramm elemmel együtt.

A Lectrosonics cégről

A Lectrosonics 1971 óta elismert cégként szerepel  film, broadcast és színházi területen, vezeték nélküli rendszereit és hangtechnikai eszközeit naponta használják a legigényesebb alkalmazásokban azok a hangmérnökök, akik bíznak a cég minőséghez való hozzáállásában, vevőszolgálatában és innovációjában. A Lectrosonics amerikai gyártó székhelye Rio Ranchóban, Új Mexicóban található.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *