A Lectrosonics bemutatta a Dante™ bemenetekkel rendelkező Duet digitális vezeték nélküli fülmonitor rendszert

A Lectrosonics bejelentette egy új digitális vezeték nélküli fülmonitor (IEM) rendszer, a Duet bemutatását. Az új rendszer az M2T dupla sztereó fél rack méretű adóból és az M2R diversity rendszerű övre csíptethető vevőből áll. A Duet a 470-608 MHz-es UHF sávban működik, az átvitelhez digitális modulációt alkalmaz és analóg vagy Dante digitális bemeneteket képes fogadni. Az új rendszert professzionális turnék, telepítések, színház, filmkészítés és broadcast alkalmazások követelményeit figyelembe véve tervezték és fejlesztették ki.

Az M2T fél rack méretű adó két különálló sztereó adót foglal magában, így akár négy sztereó vagy duál monó átvitelre van lehetőség egy rack fiókban. A hangbemenetek függetlenül konfigurálhatók akár analóg, akár Dante kompatibilis mód szerint. Az analóg bemeneti csatlakozók teljes méretű XLR/jack kombó aljzatok szimmetrikus vonalszintű analóg jelekhez, a bemeneti előerősítő áramkörök pedig speciális szimmetrikus erősítőt használnak nagyon magas közös módusú jelelnyomással a zaj minimálisra csökkentésének érdekében. A két RJ45 csatlakozóval rendelkező Dante Ultimo™ interfész Dante hálózatból származó audió bemeneteket fogad és a digitális jelfolyamot további készülékek felé képes többszörözni CAT6 kábelen keresztül. Egy másik RJ45 csatlakozó Ethernet kapcsolatot biztosít programozás és vezérlés céljából a Wireless Designer™ szoftver alkalmazásával, az előlapon lévő USB csatlakozó pedig firmware frissítést tesz lehetővé. Az adó színes, háttérvilágítású LCD-t kapott hogy minden környezetben jól látható legyen, a készülékház pedig teljes egészében fémből készült, a mellékelt kiegészítőkkel egyenként vagy párban is rackbe szerelhető.

Az M2R bodypack vevő továbbfejlesztett antenna diversity kapcsolást alkalmaz a zavartalan hangzás érdekében. A 24 bites digitális audió jelfolyam garantálja a nagyfelbontású hangminőséget széles dinamika tartománnyal, alacsony zajszinttel és erőteljes sztereó hangképpel. A fejhallgató csatlakozó egy kiváló minőségű 250 mW teljesítményű sztereó erősítőből kapja a jelet, amely képes a fülhallgatót vagy a fejhallgatót a színpadon és egyéb zajos környezetben kívánatos hangerővel ellátni. A nagyfelbontású színes LCD lehetővé teszi, hogy a menü beállítások széles körét – ide értve a precíz limiter beállításokat – részletes grafikával jelenítse meg. Az M2R két AA típusú elemről üzemel, alkáli elemek használatával több mint négy órán keresztül.

Mind az M2R, mind pedig az M2T kétirányú infravörös szinkronizációra képes, tehát a vevőből származó frekvencia adatok az adóra küldhetők, illetve az Ethernet hálózatra, hogy a Wireless Designer™ szoftverrel frekvencia tervezési és koordinációs célokra lehessen használni. Ezen kívül a rendszer FlexList™ üzemmódot is magában foglal, amellyel számos név és a hozzájuk rendelt frekvencia tárolható a vevőben. Ennek köszönhetően a monitor hangmérnök könnyen megtalálhatja és belehallgathat bármelyik színpadon lévő előadó monitor mixébe.

„A Duet vezeték nélküli monitor rendszer jelentős előrelépés a turnézó előadók és más professzionális felhasználók számára, amellyel kiváló minőségű hangzást kaphatnak a fülükbe“ jelentette ki Karl Winkler a Lectrosonics értékesítési és szolgáltatási alelnöke. „24 bites digitális hangjával, alacsony latency értékével, Dante bemeneteivel és kompakt, könnyű, diversity rendszerű bodypack egységével a Duet rendszer a legkényesebb felhasználók igényeinek is megfelel a színpadon és a színfalak mögött is.“

A Duet IEM rendszer első nyilvános bemutatója április 24-27 között lesz a NAB Show keretében a Las Vegas-i Convention Center C3322-es standján. Forgalomba kerülése 2017 harmadik negyedévében várható.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *