DPA Subminiature

Az ISE 2019 kiállítás látogatói tekinthetik meg első ízben a DPA kivételes szubminiatűr mikrofonját

A DPA most bemutatott 6000-es sorozatú csíptetős és headset mikrofonjai mindössze 3 mm átmérőjük ellenére nagyon ütősek.
A 2019-es ISE kiállításon fogja bemutatni az audió/videó-, konferencia- és installációs iparnak a legkisebb high-end pro audio mikrofon kapszuláját a DPA, amely a d:screet™ CORE 6060 és 6061 szubminiatűr mikrofonokba, illetve a d:fine™ CORE 6066 szubminiatűr headset mikrofonba kerül beépítésre.
Miután a mikrofon alig észrevehető,  az új szubminiatűr a szereplők ruházatába rejthető gyakorlatilag láthatatlan csíptetős, vagy attraktív headset formában amely kényelmes, biztonságos és annyira egyszerű felhelyezni, hogy a gyakorlatlan előadó vagy színész is maga meg tudja oldani. A DPA kivételesen jó hangminőségével garantálható, hogy az előadó lazíthat és az általa közvetített üzenetre koncentrálhat abban a biztos tudatban, hogy minden szavát tisztán fogják hallani.
Mindössze három milliméter (0,12 inch) átmérőjével az új 6000-es sorozat 60%-kal kisebb, mint a cég jelenlegi 4000-es sorozata, és bár méretre apró, teljesítményét tekintve hihetetlenül erős, mivel megkapta a CORE by DPA mikrofon erősítő technológiát, amely csökkenti a torzítást és növeli a dinamikatartományt.
„A DPA filozófiája mindig is az volt, hogy a legújabb technológiát és a lehető legjobb hangzást nyújtsa a piac számára. A már meglévő 4000-es sorozatú miniatűr mikrofonokat összehasonlítva a 6000-essel jelentős előrelépés érzékelhető“ mondta a DPA vezérigazgatója Kalle Hvidt Nielsen. „Ezeknek a termékeknek a fejlesztése hatalmas vállalkozás volt – a fizikai lehetőségek határán dolgoztunk – és büszkén kínáljuk a piacnak ezeket a remek eszközöket.“
A precíz piaci igények intenzív felmérésének eredményeképpen a DPA nem csupán a mikrofon kapszulák méretét csökkentette, de bemutatott egy innovatív könnyűsúlyú egy méretben készülő headsetet a 6066-hoz. Az új headset a fülre csatlakozik a maximális kényelem érdekében és egy hárompontos rugós mechanizmussal rendelkezik, amely segít megtartani a fül alatt és a fej oldalán a további biztonság érdekében. A teljes egészében állítható mikrofonkarnak köszönhetően nagyon könnyű a pozicionálás, a kábelcsatlakozáson is módosítottak, így a vezetéket a viselő hátán lehet elvezetni, tehát nem látható.
A d:screet 6060 és 6061 csíptetős mikrofonokhoz a DPA bemutatott egy nyolcutas kengyelt, amely 45°-os lépésekben 360°-ban körbeforgatható. A gyors és biztonságos rögzítést nyújtó forradalmi kengyel a mikrofon egyszerű cseréjét teszi lehetővé női vagy férfi ingen (jobb, vagy bal gombolású), illetve pólóra és hasonló ruhára csíptethető, ahol a nyakkivágásban használható.
A DPA új 6000-es sorozatú mikrofonjait az ISE 7-X250-es standján lehet megtekinteni, ahol a gyártó az Amtec Benelux forgalmazóval közösen állít ki. A szubminiatűr termékek mellett a DPA 4000-es sorozatú csíptetős és headset mikrofonjai is láthatók lesznek, amelyek szintén a CORE by DPA erősítő technológiát alkalmazzák, hogy még tisztább hangzást érjenek el a lehető legmagasabb és legmélyebb tartományokban. Mindegyik CORE miniatűr kapszula megnövelt dinamikatartományt nyújt és amint azt IP58-as minősítése is jelzi, nagyon tartós, nano bevonatának valamint az érzékeny elektronika hermetikus lezárásának hála ellenáll a víznek és nedvességnek.
A DPA kínálata az ISE kiállításon a d:sign™ termékekkel lesz teljes, amelyek kifejezetten az installációs és konferencia piacot célozzák meg. A letisztult kialakítás és kiváló minőségű hangzás kombinációjával a mikrofonok, mint például a d:sign 4098 és 4018 ideális választás telepített rendszerekkel foglalkozó cégeknek, amelyek funkcionális, ugyanakkor esztétikailag igényes tárgyaló és konferencia termek létrehozását tervezik. A csoport termékei közé remekül használható, ugyanakkor alig észrevehető asztali, mennyezeti és földön álló mikrofonok tartoznak, amelyek kiemelkedő hangzást biztosítanak – még az akusztikai kihívással rendelkező helyiségekben is – a legkiválóbb beszédérthetőséget és tisztaságot garantálva bármilyen szituációban.
A DPA stand látogatóinak módjuk lesz tesztelni a DPA 4060 CORE és 6060 csíptetős, a CORE 4288 és CORE 6066 headset, a d:facto 4018VL kézi, a padlón álló d:sign 4018 és az asztali 4098 és BLM 4060 termékeket.
További információkért látogasson el az ISE 7-X250 standjára, vagy keresse fel a cég weboldalát. www.dpamicrophones.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *