A Lectrosonics bemutatta a DCHT hordozható digitális sztereó adót

Az új, harmadik generációs nagyhatásfokú készülék megnövelt működési időt biztosít film és TV produkciókban

A Lectrosonics most mutatta be a DCHT hordozható digitális sztereó adóját. Az új DCHT készüléket film és TV produkciókban való használatra szánták akár vezeték nélküli megoldásként a hangmérnöki táskából, vagy kamerára szerelve hordozható IFB adóként a Duet digitális vezeték nélküli M2R vevőkészlettel párosítva.

A DCHT két csatornán fogad mikrofon- vagy vonalszintű analóg jelet, vagy AES digitális jelet a keverőből és továbbítja a vevőre/vevőkre tisztán digitális formátumban. Az új DCHT digitális architektúrája harmadik generációs kialakítású, speciálisan kifejlesztett nagyhatásfokú áramkör, megnövelt működési idővel két AA elem használatával. 

A DCHT az elérhető UHF TV sávban hangolható 470,100 és 607,950 MHz között (az export verzióban 470,100 és 614,375 MHz között) 100 kHz-es vagy 25 kHz-es lépésekben, több mint 6000 frekvenciát kínálva. A rádiófrekvenciás kimeneti teljesítmény 10, 25, vagy 50 mW között állítható, így sokoldalú megoldást nyújt a sugárzási tartomány tekintetében minden alkalmazáshoz. A digitális architektúra AES256-CTR titkosítást tesz lehetővé azokon a felhasználási területeken, ahol ez elvárás.

Az előerősítő kiváló minőségű összetevőinek köszönhetően stúdióminőségű sztereó hangzás érhető el széles tartományban szabályozható bemeneti gainnel és DSP-vezérelt limiterrel. A bemeneti csatlakozások és beállítások minden csíptetős és dinamikus mikrofonhoz, valamint vonalszintű jelhez alkalmasak. A bemeneti gain 51 dB-es tartományon belül 1 dB-es lépésekben állítható, így pontosan a jelforrás jelszintjéhez igazítható kihasználva ezzel a rendszer maximális dinamika tartományát és jel/zaj viszonyát. Tartozékként bemeneti adapter kábelek állnak rendelkezésre, amelyek az alkalmazandó hangforrások széles választékához használhatók. A két audió csatorna közötti 80 dB-es sztereó szétválasztás lehetővé teszi, hogy két különálló monó jelet továbbítsunk egyetlen RF vivőjellel, felére csökkentve így a vivőjelek számát az analóg  IFB rendszerekkel összehasonlítva.

A DCHT két AA elemről, valamint az LTBATELIM kiegészítővel külső DC tápegységről is képes működni. A készülék tetején lévő kétutas infravörös port gyors beállítást tesz lehetővé a társított vevőkkel, a firmware frissítést pedig az oldalt található USB porton keresztül lehet elvégezni. A felső programozható kapcsoló szolgálhat ki/bekapcsolóként, némító kapcsolóként, vagy bypass-ként. A DCHT készülékháza tömör alumíniumból készült gépi megmunkálással, speciális edzett felülettel a tartós szilárdság megőrzése érdekében. A készülék mérete 88 x 62 x 19 mm, tömege 184 g elemekkel és a tartozék övcsattal együtt.

A Lectrosonics DCHT már megrendelhető.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *