RME ADI-2 DAC UPDATE!

RME ADI-2 DAC UPDATE!

Megjelent a méltán népszerű ADI-2 DAC szoftver frissítése mely új kényelmi funkciókkal és képességekkel vértezi fel az RME fejhallgató erősítő és konverter kombinációját. Az alaptartozékként járó szolid távirányítón a következő funkciók kaptak helyet:

-Power On/Off
-Mute
-Input selection [ Coax/Optical/USB ]

Ezek mellett kapunk 4 programozható gombot is amik szabadon konfigurálhatók. Utasításkészletük 31 parancsból áll, melyekből érdemes néhányat kiemelni:

-Polarity
-DAC filter [ konverter karakterisztika állítása! ]
-Dim [ halkítás meghatározott mértékkel ]
-AutoDark
-Crossfeed [ fejhallgatókhoz ideális ]
-Loudness

 

A távirányító előnye magától értetődően hogy nem kell a hallgatási pozícióból kimozdulnunk a vezérléshez. Azonban mint tudjuk egy tisztességes házimozi rendszer több komponensből áll mind mind a maga a távirányítójával és az annyira már nem kényelmes ha akár hármat is kell a kezünkben szorongatni. Nos erre a problémára az RME mérnökei is gondoltak. Az új szoftver lehetővé teszi univerzális távirányítók használatát. A cég külön kiemeli a Logitech cég programozható távirányítóit, melyeket minőségüknél fogva mi is csak ajánlani tudunk.

Ezzel a megoldással nem kell folyamatosan újra programoznunk a gyors gombjainkat hiszen bőven elegendő áll majd rendelkezésre az összes általunk vezérelni kívánt funkciónak, így a klasszikus Hifi paramétereknek is jut dedikált gomb úgy mint:

– Bass +/-
– Treble +/-
– Balance

Az új firmware nem csak a távirányítóra összpontosított. Kapunk vele vizuális kényeztetést is.
Mostantól választható a Level Meter színe, valamint hogy a DSP effektek előtti vagy utáni állapotról adjon visszajelzést, sőt akár a kettőt egyszerre is képes megjeleníteni! Kapunk egy speciális Details képernyő opciót mely az összes aktív DSP funkciót listázza így kerülünk képbe az audió jelünk pontos feldolgozásáról.

Az update könnyen elvégezhető és természetesen ingyenes mint mindig. A hivatalos linkeket az alábbiakban találjátok:

Programozási segédlet távirányítókhoz:
http://www.rme-audio.de/download/adi2dac_ir_commands.zip

Mac OS update:
http://www.rme-audio.de/download/fut_madiface_mac.zip

Windows update:
http://www.rme-audio.de/download/fut_madiface_win.zip

Bővebb információk és szakmai fórum:
https://www.forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=28980

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *