A PMC új hangsugárzó sorozatot dobott piacra, amellyel a stúdió monitorok aranystandardját hozta létre

A PMC angol hangsugárzó gyártó felforgatta a stúdió monitorok világát az új és izgalmas, korszerű és kompakt közeltéri és középtéri monitor sorozatával, amely újraírja minden professzionális audió szakember lehallgatási gyakorlatát, akár sztereóban dolgozik, akár sok hangszórós immerzív formátumban.

Ötéves intenzív fejlesztési munka eredménye valósult meg az új PMC6, PMC6-2 és PMC8-2 hangsugárzókban és a hozzájuk tartozó PMC8 SUB és PMC8-2 SUB mélynyomókban. Ezek a forradalmi monitorok, amelyek a cég twotwo sorozatát váltják le, a PMC fő monitorjaira jellemző hangzással rendelkeznek, ezért tökéletesen kiegészítik azokat. A fő monitorok közé tartoznak a legendás QB1, BB6, MB3 és IB2 modellek, amelyek a világ számos csúcs audió-létesítményében megtalálhatók, így a Capitol Studios-ban Los Angelesben csakúgy, mint a nemzetközileg elismert producerek saját projekt stúdióiban.

A PMC új sorozatának létrehozása holisztikus hozzáállás eredménye, amelyben a cég felismerte, hogy a monitor minden egyes alkotórészének befolyása van az általános megszólalásra. 30 év egyedülálló szakértelméből és mérnöki tudásából merítve a PMC az alapoktól indult, hogy ezáltal az új termékek a lehető legjobb felbontást a lehető legkisebb hang-elszíneződés mellett biztosítsák. Számos friss innováció mellett a PMC teljesen új hangszórókat, csúcsminőségű DSP-t és D-osztályú erősítőket alkalmazott, továbbá jelentős fejlesztéseket végzett a cég ATL™ basszus- és Laminair™ légáramlás technológiáit illetően.

Jeff Willcocks, a PMC vezérigazgatója a következőket mondta: „A PMC mindig megértette a világ vezető hangfelvételi szakembereinek igényét, és a monitorjaink nemzetközileg elismertek kivételes hangminőségükről. Az új sorozat megjelenése hatalmas ugrást képvisel a cég és az általunk kiszolgált vásárlók szempontjából egyaránt. Tisztában vagyunk vele, hogy az a kiváló szint amelyet most elértünk egyedülálló a maga nemében, hatalmas és pozitív hatással van a professzionális audió iparra.“

Oliver Thomas, a PMC kereskedelmi igazgatója, aki kulcsszerepet játszott az új sorozat létrehozásában a következőket tette hozzá: „A kezdetektől fogva az volt a célunk, hogy emeljük a mércét abból a szempontból, hogy mit lehet elérni a közeltéri és középtéri monitorozással, és egy olyan rendszert kínáljunk amely ideális minden felhasználási területen a tradicionális sztereótól a legújabb immerzív hangrendszerekig. Az elmúlt öt év hihetetlenül intenzív volt, mivel a monitor tervezés minden elemét áttekintettük annak érdekében, hogy lássuk miként csökkenthetjük a színezést és drámai mértékben növelhessük a felbontást. Tudjuk, hogy a professzionális audió piac minden szektorára rendkívüli hatással lesz az amit létrehoztunk és nagyon büszkék vagyunk erre a teljesítményre. Azzal, hogy különböző méretben és hangnyomásban tudunk monitorokat és ennek megfelelően különféle mélynyomókat kínálni, minden vásárlót és bármilyen nagyságú helyiséget el tudunk látni a PMC jól ismert kompromisszummentes hangminőségével.“

Az új termékvonal a hangsugárzó doboz méretét meghazudtoló mélyhang-átvitellel rendelkezik, amely a hangszóró és az ATL basszus technológia területén történt fejlesztéseknek köszönhető. Ezek a végfelhasználó pontos igényei szerint könnyen bővíthető rendszerek. Az aktív mélynyomók problémamentesen kombinálhatók a monitorokkal, így létrehozható a PMC egyedülálló kétládás XBD rendszere, amely több basszust és dinamikát nyújt. Alternatívaként önálló mélyfrekvenciás monitorként is használhatók a szub csatornákhoz. Minden modell tervezése során hangsúlyt kapott az időtállóság, ezt szolgálja például a bővítőkártya foglalat a tervezett jövőbeni jel-interfész lehetőséghez.

A beállítással kapcsolatban a PMC nagy figyelmet fordított a lehető legegyszerűbb megoldásokra a hátoldalon lévő menü-vezérelt szabályzókkal, illetve a cég egyedülállóan korszerű és intuitív SOUNDALIGN hálózati interfészén keresztül. Bármely szabványos hálózathoz való vezetékes csatlakozással bármely web böngészőn keresztül PC-n, Macen vagy tableten a SOUNDALIGN digitális kapcsolata lehetővé teszi a felhasználó számára a monitorok önálló szabályzását, vagy csoportba rendezését, amely ideális lehet a sok elemből álló immerzív rendszerek esetében.

„A mai hangmérnökök és producerek természetesen a lehető legtöbbet várják el referencia hangsugárzóiktól, és mi pontosan ezt nyújtjuk a ma kapható legnagyobb felbontású kompakt közeltéri és középtéri monitorjainkkal“ – tette hozzá Oliver Thomas. „Az ipar vezető professzionális szakemberei által végzett gyakorlati próbák visszajelzése elsöprő mértékben pozitív volt. Legyen valaki akár zeneszerző, felvételi-, keverő-, vagy mastering hangmérnök, az új monitorjaink a lehető legrövidebb idő alatt garantálják a lehető legjobb eredményt.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *