Az API két Select 500 sorozatú modult mutatott be

Az Automated Processes Inc. (API) bejelentette az SV12 kompresszor és az SV14 4-sávos EQ 500-as sorozatú moduljait, mint az API Select termékcsalád legújabb tagjait. A Jessup-i (Maryland) API gyárban tervezett, gyártott és tesztelt API Select termékeket kifejezetten úgy tervezték, hogy kiegészítsék az API klasszikus mikrofon előfok-, equalizer- és kompresszor családját. 

Az API Select SV12 az ATI Paragon analóg élő keverőpultokhoz tervezett eredeti kompresszor áramkörrel rendelkezik. Az 500-as sorozatú formátumhoz újratervezett SV12 átfogó, könnyen kezelhető kompressziót biztosít, teljes LED-es méréssel mind a kimenet, mind a gain csökkentés tekintetében. Az egység tartalmazza az API szabadalmaztatott THRUST® áramkörét is, amely még a legintenzívebb kompressziós arányok mellett is védi az audiojel érzékeny magasfrekvencia tartalmát. Két csatorna összekapcsolható sztereó kompresszorként való használatra, a bal és jobb oldali jelek valódi RMS teljesítmény összegzésével. 

Az API Select SV14 EQ áramköri kialakítása szintén az API történetében gyökerezik. Az 1970-es és 1980-as években az API által forgalmazott, rendkívül keresett APSI 562 EQ-kból hűen átdolgozott SV14 parametrikus EQ-t biztosít megfizethető áron. Az SV14 rendelkezik EQ be/ki kapcsolóval, transzformátoros szimmetrikus kimenettel és kettős koncentrikus gombokkal, amelyek folyamatosan változtatható szabályozást biztosítanak a boost/cut és a frekvencia kiválasztásához. 

„Izgalmas volt újra bemutatni az audió közösségnek olyan termékeket, amelyek az évek során megszerzett technológián és tapasztalaton alapulnak, de nem feltétlenül felelnek meg az API klasszikus alkatrész struktúrájának vagy topográfiájának” – magyarázta Larry Droppa, az API elnöke. „Az API Select termékcsalád lehetőséget ad arra, hogy olyan felszereléseket tervezzünk és gyártsunk, amelyek nagyon jó minőségűek, de eltérnek az API legendás klasszikus termékcsaládjától. Az SV12 és az SV14 üdvözlendő kiegészítői az API Select családnak”. 

Mindkét készüléket már rendelhető, és minden API Select termékre érvényes az API exkluzív ötéves garanciája.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *