M-32 Pro sorozat: ÚJ MODELLEK!

Az RME négy M-32 Pro II átalakítót dob piacra, amelyek az elismert M-32 Pro sorozatot követik: 32 analóg bemenet vagy kimenet AVB vagy Dante® hálózati csatlakoztathatósággal. 

A professzionális stúdiókhoz, immerzív hanginstallációkhoz, élő hangrendszerekhez és ipari alkalmazásokhoz tervezett M-32 Pro II-t kiváló minőségű analóg konverzióra és fejlett hálózati hangfeldolgozásra használhatjuk. 

Analóg vonalszint

Az M-32 Pro II átalakítók a legkorszerűbb, nagy felbontású átalakító komponensekkel vannak felszerelve, amelyek 120 dB(A) jel-zaj viszonyt és alacsony latency értéket biztosítanak, így saját osztályukban referenciaként szolgálnak. Míg az M-32 AD Pro II ugyanazt a kiemelkedő analóg teljesítményt nyújtja mint elődje, a DA-átalakító a THD+N-t 111 dB-re javította. Az impulzusválasz optimalizálása magas mintavételi sebességeknél tovább finomítja az átalakítási folyamatot.

A széles körű kompatibilitás érdekében az M-32 Pro II sorozat lehetővé teszi az egyedi csatornaváltást különböző stúdiószintekre, miközben a teljes átalakító felbontás megmarad. Figyelemre méltó, hogy a sorozat az SMPTE által ajánlott +24 dBu értéket biztosítja 0 dBFS mellett, így a legtöbb többcsatornás konverternél hangosabb analóg jeleket fogad.

Kiváló integráció és kompatibilitás

A Dante csatlakoztathatóság gyakori kérés volt, így az M-32 Pro II-D hardverben natív módon integrálásra került. Közvetlen csatlakozást biztosít más audioeszközökhöz szabványos kapcsolókon keresztül, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül rögzítsenek és lejátsszanak akár 64 csatornát a számítógépükről az M-32 bármelyik analóg és digitális ki/bemenetén az Audinate Dante Virtual Soundcard™ használatával.

Az AVB modellek akár 128 csatornát is továbbítanak és fogadnak 48 kHz-en (96@96 k, 64@192 k) és pontos, rögzített latency értékkel a teljes hálózaton. Minden eszköz láthatóvá teszi állapotát és konfigurálható opcióit a hálózaton lévő ATDECC vezérlők számára, így a nyílt IEEE 1722.1 szabványt használó rendszerekbe integrálható.

Minden eszköz számos fejlett funkcióval van felszerelve. Egy második hálózati port került hozzáadásra a redundancia biztosításához, illetve az ugyanazon hálózaton belüli daisy-chaining lehetővé tételéhez (csak a Dante modellnél). BNC Word Clock és koaxiális MADI csatlakozó lett beépítve, az optikai MADI pedig egy opcionális SFP modullal kiegészíthető, így ideális olyan alkalmazásokhoz, amelyek nagy csatornaszámot igényelnek nagy mintavételi sebesség mellett. A két MADI portból származó csatornák külön-külön átirányíthatók az AVB/ Dante felé és vissza.

Könnyen kezelhető 

Az M-32 Pro II sorozat emellett intuitív felhasználói felületekkel rendelkezik. A 2 hüvelykes, nagy felbontású színes kijelző és az encoder gomb segítségével egy pillantással áttekinthetjük a készülék állapotát és biztosítja a beállításokat közvetlenül az előlapról, beleértve az órajelet, a presetek kezelését, a csatorna útválasztást az összes analóg és digitális I/O-n, a redundáns tápegység felügyeletét és számos más funkciót. A webalapú felhasználói felület hálózaton és USB-n keresztül érhető el, a készülék pedig a zökkenőmentes integráció érdekében ATDECC (csak az AVB modell), JSON és SysEx MIDI távvezérléssel is kezelhető.  

Frissítések

Az RME a folyamatos firmware frissítésekkel is bizonyítja a hosszú élettartam iránti elkötelezettségét: az előző generációs M-32 Pro-kat továbbfejlesztette az AVB teljes stream és csatornaszám növelésével, a MILAN™ kompatibilitás számos módosításával, a presetek kezelésével és még sok mással. 

Az M-32 Pro II sorozatról további információ a www.rme-audio.com. weboldalon található.

A készülékek 2023. 4. negyedévtől lesznek elérhetők.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *