2017 – A valaha volt legtartósabb puskamikrofon

MEGJELENT A DPA MICROPHONES ÚJ,

2017-ES PUSKAMIKROFONJA!

A legújabb mikrofon hiteles, nagy tisztaságú hangot rögzít a közvetítések során.

ALLEROED, DÁNIA, 2023. október 12. – A DPA Microphones, a kiváló minőségű mikrofonozási megoldások vezető gyártója bemutatta új, 2017-es típusú puskamikrofonját. A 2017-es mikrofont úgy tervezték, hogy hiteles hangzást rögzítsen nagy irányíthatósággal, tisztasággal és konzisztenciával, és kiválóan megfeleljen a kihívást jelentő közvetítések során. A DPA legújabb megoldása strapabíró kialakításának, valamint bármilyen környezetben és szélsőséges alkalmazásban való ellenállóképességének köszönhetően ideális választás közvetítésekhez és élő eseményekhez, a hagyományos híradós és sportműsoroktól kezdve a helyszíni hangosításon át a zenei előadásokig.

„Egy olyan iparágban, ahol számos puskamikrofon létezik, a 2017-et úgy építettük, hogy kiemelkedjen a tömegből. A mindössze 184 mm hosszúságú 2017-es típus kisebb méretű, mint sok népszerű megoldás, mégis lenyűgöző technológiai jellemzőkkel rendelkezik. Strapabíró kialakításától és egyszerű használhatóságától kezdve a kiváló akusztikai tulajdonságáig a 2017-es bármilyen rendezvényen jeleskedik. Akár a létesítményekben rögzített pozícióban, akár kamerarendszereken és gémeken használják, a célunk az volt, hogy egy olyan dedikált, optimalizált közvetítési- és élőhang mikrofont hozzunk létre, amely vetekszik a versenytársakkal és kimagasló értéket biztosít a szakemberek számára.“

Helga Volha Somava, a DPA Microphones termékmenedzsment igazgatója

A szélsőséges időjárási viszonyokkal és mechanikai behatásokkal szemben  ellenálló 2017-es mikrofont úgy tervezték, hogy bírja az utazást és a zord környezetben történő többszöri használatot. A mikrofon megállja a helyét párás körülmények között és közvetlen esőben, valamint száraz környezetben is. A készülék működését olyan környezetben is tesztelték, ahol a hőmérséklet 40°C volt 90 százalékos relatív páratartalom mellett, illetve -40°C-os hidegben. Mivel a 2017-es típus képes könnyedén ellenállni a nedvesség hatásainak, biztosra vehetjük hogy bármilyen közvetítés vagy rendezvény a legkiválóbb hangzással zajlik élőben, függetlenül a környezettől vagy az időjárási előrejelzéstől. 

A kifejezetten erre a célra tervezett kapszulával, amely tökéletesen párosul a legmodernebb interferenciacsővel és mikrofonráccsal, a 2017 kiemelkedő teljesítményt nyújt mind tengely irányból, mind oldalról. Nagyfokú oldalirányú csillapítással rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a fő hangforrás megfelelően kiemelkedjen. Ez az erősen csillapított oldalirányú hang rendkívül jól használható a teljes hangkép kialakításához. 

Az audió szakemberek most már a legapróbb forrásokból is pontos, tiszta hangokat vehetnek fel – egy labdával találkozó láb puffanását, egy megrázott mez súrlódását vagy egy riporter hangját a tömegben, valamint hangos, környezeti hangokat is. A csendesebb helyszíneken zajló közvetítéseknél a 2017-es alacsony saját zajszintje ugyancsak kiváló teljesítményt ígér, még sok nyitott mikrofon mellett is. 

A DPA a sokoldalúságot is előtérbe helyezte a 2017-es modellel, és egy könnyen beállítható mikrofont hozott létre, amely nemcsak az élő sport- és hírműsorokban való fix vagy rúdon történő alkalmazásokhoz ideális, hanem színházban FOH állványon vagy függesztve, beltéri vagy kültéri felvételkor a helyszíni hangok rögzítésére, illetve zenészek esetében fülmonitor használatakor a közönséghang keveréséhez élő zenei előadások során.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *