ÚJ:RME ADI-2 Remote szoftver!

Haimhausen, 2023 október

Az RME ADI-2 sorozatú AD/DA átalakítói professzionális funkciókat hoztak az házi stúdió és

HiFi területére. Az RME az újonnan kiadott ADI-2 Remote szoftver segítségével ismét magasra teszi a lécet a felhasználóbarát megoldások terén.

Teljes körű szoftveres vezérlés macOS, iPadOS és Windows operációs rendszereken

Az ADI-2 Remote szoftvervezérlő könnyen érthető, komplett intuitív felületet kínál az ADI-2 sorozatú készülékek összes beállításának és opciójának kezeléséhez. Az alkalmazás támogatja az ADI-2 DAC FS, ADI-2 Pro AE (Anniversary Edition), ADI-2 Pro és ADI-2 Pro FS, ADI-2 Pro FS R BE és ADI-2/4 Pro SE készülékeket.

Az ADI-2 közvetlen szoftveres vezérlésének lehetősége nem csak azok számára üdvözlendő, akik szeretnek bütykölni a számtalan funkcióval – mint például a fedélzeti parametrikus EQ, Loudness és Crossfeed – vagy kísérletezni a DAC különböző szűrőtípusaival (SD Sharp, NOS stb.). Valójában rendkívül hasznos minden felhasználó számára. Az EQ-beállítások és akár teljes setupok is elmenthetők és betölthetők a számítógépről vagy az iPadről. Az egyes fejhallgatókhoz vagy alkalmazásokhoz tartozó EQ-k könnyen megoszthatók másokkal. A készülék beállításának biztonsági mentései tárolhatók és betölthetők, illetve könnyedén másolhatók és átvihetők minden támogatott platformra.

Az ADI-2 Remote szoftver több fő oldalból áll: vonalbemenet (az ADI-2 Pro és az ADI-2/4 Pro esetében), kimenetenként egy oldal (Line Out, Phones Out, IEM Out stb.), egy általános készülék oldal az összes csatornától független beállításokkal, és egy PEQ szerkesztő, amely az EQ görbék beállítására, mentésére vagy betöltésére használható anélkül, hogy az aktuálisan aktív EQ-t megváltoztatná.

Szerteágazó beállítási lehetőségek

A gépháztető alatt az ADI-2 Remote egy USB MIDI portot használ a hardvereszközzel való kommunikációhoz. A csatlakozás a megszokott módon, USB 2.0-n keresztül történik Windows, Mac vagy iPad számítógéphez. A fejlesztők számára a MIDI protokoll letölthető az RME weboldaláról.

Rendszerkövetelmények

Windows alatt az alkalmazáshoz Windows 10 vagy újabb verzió Direct3D 12 támogatással, valamint az RME MADIface sorozat v0.9827 vagy magasabb verziójú drivere szükséges. macOS felhasználóknak legalább a 10.11. (El Capitan) verzióra van szükségük, de további meghajtók nem kellenek. Az iPadOS-re készült alkalmazás minden iPad-en fut, amely legalább iOS 12.4-es verziószámmal rendelkezik.

Az alkalmazás használatához az ADI-2 eszközöket a legújabb firmware verzióra kell frissíteni, amely Flash Update Tool (FUT) néven elérhető Windows és macOS operációs rendszerekhez.

Az ADI-2 Remote ingyenesen letölthető az RME weboldaláról, a Letöltések/Szoftverek menüpontból, Windows és macOS operációs rendszerekhez. Az ADI-2 Remote alkalmazás iPadOS-re az Apple App Store-on keresztül érhető el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *