A megszólalás záloga – Nova

Ritkán hallani olyasmiről, hogy egy népzenét játszó zenekar saját PA rendszert választ. Pedig a megszólalás záloga – egyebek mellett – az igényes hangosítási berendezés.

„A németországi gyárban ismertem meg a Nova Elite Compact hangfalakat és erősítőket” – meséli a Söndörgő zenekar hangmérnöke, Princz Gergő. „Alig vártam, hogy az első szállítmány megérkezzen, örömömre szolgált, hogy a zenekar legutóbb Szentendrén már ezen játszott.”

Az oldalanként két mélynyomóból és négy top ládából álló stack különálló végfokokkal hajtva igen kedvező benyomást tett Gergőre. „Méretéhez képest mélyekben és közepekben gazdag, kiváló hanghűséget biztosító rendszer” – folytatta Gergő. „Egyik legjobb tulajdonsága, hogy halkan és hangosan is ugyanolyan karakterrel szól, a hangerő nem befolyásolja a hangzás minőségét.”

A Nova hangosítási rendszer ár/érték aránya kiváló és ez megfelel Gergő koncepciójának. „Inkább az olcsóbb cuccból legyen több, mint a drágából kevesebb” – vallja.

A berendezés az akusztikus hangszerek megszólaltatásában jelesre vizsgázott a szentendrei Söndörgő koncerten. „Megnyugtató érzés, hogy nem kell a keverőn a hangszínszabályzókkal küzdenem, minden élethűen szól a Nova rendszeren” – mondta elégedetten Gergő.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *