AUDIX TÁRSULÁS CARMINE APPICE DOBOSSAL

A Modern Drummer által a Hírességek Csarnokába beválasztott dobos Audix mikrofonokat használ.

2016. február 22. Wilsonville, Oregon: az Audix vállalat nyilvánosságra hozta új endorseri megállapodását Carmine Appice dobossal. Appice-t  jól ismerhetjük a pszichedelikus rock úttörőjének számító Vanilla Fudge zenekarból, valamint a Beck, Rod Stewart, King Cobra és számos egyéb előadóval  végzett közös munkájából.

„Szeretem az Audix mikrofonjaimat“ mondta Appice. „Problémamentesek, strapabírók, a hangjuk pedig lenyűgöző, tényleg hallom az apró részleteket. És a kedvenc színemben pompáznak!“ Carmine a D6 és M44 típusokat használja a lábdobhoz, i5-öt a pergőhöz, D4-et a tamokhoz és SCX25A-kat overheadként.

Cliff Castle, az Audix kereskedelmi igazgatója kijelentette: „Carmin megjelenése a fedélzeten világhírű dobosokból álló névsorunk izgalmas bővülését jelenti, nem utolsósorban azért, mert hatalmas befolyással volt a műfaj csúcs dobosainak tömegére. Carmine szemléletváltása hatással van mindenkire.“

A Brooklynból indult Carmine Appice a legnagyobb befolyással bíró modern rock dobosok egyike, hatása tettenérhető Joey Kramertől (Aerosmith) Roger Tayloron (Queen) és Nicko McBrainen (Iron Maiden) át Phil Collinsig (Genesis), Neal Peartig (Rush), Tommy Lee-ig (Mötley Crüe), Ian Paice-ig (Deep Purple) és számtalan további dobos stílusában.

Elképesztő színpadi jelenléte és felejthetetlen dobolása mellett Appice a műfaj legismertebb előadóival való közreműködéséről is ismert. Turnézott és stúdiózott Rod Stewarttal, ő írta két legnagyobb slágerét, a Do Ya Think I’m Sexy és Young Turks címűt. Később Ozzy Osbourne és Ted Nugent turnéján vett részt és játszott a Pink Floyd Momentary Lapse of Reason felvételén.

Nagy hatású dob oktatóként Appice The Realistic Rock Drum Method című korszakalkotó könyve több mint 400000 példányban kelt el, és ő volt az első rockzenész, aki kurzusokat tartott világszerte. Különleges elismerést kapott Los Angelesben azáltal, hogy bekerült a Hollywood Rock Walk hírességei közé, kéznyoma példaképei Buddy Rich és Gene Krupa mellett látható. Szintén Los Angeles azon négy amerikai nagyvárosok egyike, amelyek Carmine Appice napot tartanak, bizonyítva hogy hatása túlnyúlik a dobok világán. Appice régvárt önéletrajzi könyve a Stick It májusban jelent meg, Pat Travers-szel közös lemeze a The Balls Album pedig márciusban látott napvilágot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *