ADI-2 Pro – Referencia osztályú konvertálás, vezérlés és mérés

products_adi-2_pro_1b

Csatlakozás

  • High-End AD/DA konverzió
  • 1x sztereó analóg I/O
  • 1x ADAT or SPDIF I/O
  • 2x “Extreme Power“ fejhallgató erősítő
  • Nagyfelbontású IPS kijelző
  • Auto Mode
  • 1 x USB 2.0

Új élmény a hangzás és minőség terén

Az RME évfordulójának alkalmából kiadott referencia AD/DA konvertere USB 2.0 DAC, USB 2.0 interfész és high-end fejhallgató erősítő egyben. Kialakítása, egyedülálló műszaki adatai, szolgáltatásai és kristálytiszta hangzást biztosító képessége tökéletesen alkalmassá teszi mastering és mérési feladatokhoz csakúgy, mint korszerű audiofil eszközként bármely más területen.

Az ADI-2 Pro csúcsminőségű alkatrészekkel és intelligens áramkörökkel büszkélkedhet fél rack méretű készülékházba építve. Az RME legfrissebb plug-and-play koncepciójának köszönhetően az átfogó szolgáltatások sorát könnyű beállítani és használni. Az adott kapcsolatnak megfelelően az ADI-2 Pro automatikusan átkapcsol AD/DA konverter, USB interfész, vagy analóg előerősítő üzemmódba. Egy konkrét üzemmódot kívánság szerint beállíthatunk.

Analóg vagy digitális – a lehetőségek bősége

Az ADI-2 Pro két szervo-szimmetrizált analóg bemenettel XLR/sztereó jack kombó csatlakozóval, két különálló szimmetrikus és aszimmetrikus kimenettel XLR és jack csatlakozóval, két sztereó „Extreme Power“ előlapi fejhallgató kimenettel rendelkezik, valamint egy optikai SPDIF be/kimenettel, amely ADAT-ot is kezel, továbbá koaxiális SPDIF (RCA) és AES (XLR) be/kimeneteket is használhatunk a mellékelt kivezető kábellel. Ez az univerzális csatlakozó készlet sokoldalú és minőségi összeköttetést biztosít azok számára, akik hang tekintetében nem ismernek megalkuvást.

Az USB 2.0 port teljes egészében Class Compliant (UAC 2) kompatibilis iOS készülékekkel, valamint firmware frissítéshez is használható.

A mellékelt kapcsolóüzemű hálózati tápegység rögzíthető csatlakozóval rendelkezik, de az ADI-2 Pro elemről is táplálható mobil alkalmazásokhoz, illetve amikor galvanikusan leválasztott használatra van szükség.

adi-2-pro-infoTökéletes hangrögzítés és visszaadás

Az integrált mintavételi frekvencia konverter és az RME legújabb SteadyClock III technológiája megold minden órajel problémát az SPDIF és AES között. A legkorszerűbb AD/DA konvertereknek és az RME saját, FPGA-n alapuló Class Compliant magjának köszönhetően az ADI-2 Pro mintavételi frekvenciája az elképesztő 768 kHz-et is elérheti mind AD 2 csatornás, mind pedig DA 4 csatornás konverzióban.

Nagyfelbontású kijelző

Az RME több olyan, más készülékben nem megtalálható képességet is beépített, mint például az ötsávos parametrikus hangszínszabályzó a fejhallgató teljes egyéni testreszabásának érdekében, vagy a gyorsan hozzáférhető mély/magas hangszínszabályzó, a kétcsatornás crossfeed funkció, a szabályozható loudness szűrő, a választható AD/DA szűrők, valamint négy referenciaszint a be-és kimenetekhez.

Olyan professzionális képességek is belekerültek, mint az M/S processzálás, sztereó szélesség és fázis fordítás, egészen a meglévő összes beállítás szabályzásáig és tárolásáig, valamint az RME híres Spectral Analyzeréig, amely nem más mint egy 30 sávos biquad szűrős analizáló eszköz, amely példa nélkül álló zenei módon teszi láthatóvá az eredményt, tökéletesen kihasználva a nagyfelbontású IPS kijelzőt.

adi-2-pro-display„Extreme Power“ fejhallgató kimenetek

Az újonnan megtervezett fejhallgató kimeneti fokozat 0,1 Ohm kimeneti impedanciával jeleskedik, legnagyobb kimenő szintje +22 dBu, maximális kimeneti teljesítménye 2,2 W csatornánként. A fejhallgató kimenetek ugyanazt a 120 dB-es jel/zaj viszonyt produkálják mint a vonalkimenetek, teljesen zajmentes lehallgatást biztosítva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *