A 2018-as IBC alkalmával az RME bemutatta az új ADI-2 FS konvertert

Az ADI-2 FS egy kisméretű és rendkívül sokoldalú kétcsatornás high-end AD/DA konverter. Az apró, 9,5“-os készülék első osztályú konverziót kínál SPDIF, AES és ADAT formátumok esetében akár 192 kHz mintavételi frekvenciával. Az SPDIF, AES és ADAT formátumok kiemelkedően jó kompatibilitást biztosítanak. Bármi is legyen az – csak csatlakoztatni kell!

A szimmetrikus analóg bemenetek és kimenetek, a fejhallgatón keresztül történő monitorozás, az optimális konverziós minőséget biztosító SteadyClock FS, a három fokozatban állítható hardveres be/kimeneti szintszabályzó és további D-D és A-A üzemmódok teszik az ADI-2 FS-t univerzális és sokoldalú probléma megoldó eszközzé. A professzionális hangminőségnek köszönhetően más prémium kategóriás konverterek kiegészítőjeként való használatra is alkalmas.

Az ADI-2 FS két szimmetrikus (servo balanced) analóg vonalbemenettel (XLR/jack combo csatlakozó) rendelkezik, ahol egyidejűleg használható az XLR és aszimmetrikus jack, nagyteljesítményű szabályozható fejhallgató kimenetet kapott az előlapon, valamint ADAT-kompatibilis optikai SPDIF be/kimenet és RCA (AES/EBU-kompatibilis) SPDIF be/kimenetet építettek bele. Ezek a sokoldalú csatlakozási lehetőségek egyedülálló jel-átviteli képességeket biztosítanak a készülék számára.

Az analóg bemeneteknél a méltán elismert ADI-2 Pro továbbfejlesztett áramköreit használták, ezért rendkívül alacsony a zajszint és a torzítás, széles a frekvencia átvitel. A be- és kimeneti szintnél három különböző beállításra van lehetőség, így az analóg tartományban is tökéletes kompatibilitás érhető el. Ki kell emelni továbbá a SteadyClock FS-t, az RME legújabb órajel technológiáját (maximális jitter-elnyomás, alacsony saját jitter). Ez garantálja a legkiválóbb hangminőséget, teljesen függetlenül az aktuális referencia órajel minőségétől. Az ADI-2 FS a konverziós technológiát is átvette az ADI-2 FS Prótól: az AK557x család és az AK4490 nem csupán 192 kHz-es mintavételi frekvenciát és alacsony torzítást nyújt, de 120 dBA dinamika tartományt is biztosít.

Azonban az ADI-2 nem csak elképesztő hangzást kínál, izgalmas digitális kapcsolatokat is lehetővé tesz. A koaxiális RCA SPDIF be/kimenetnek kapcsolható csatorna státusza van, ami teljes AES/EBU kompatibilitást biztosít (kábel adapter szükséges hozzá). Az optikai TOSLINK be/kimenet akár 192 kHz-et is képes kezelni és ADAT be/kimenetként is szolgál 192 kHz-en. SPDIF bemenetként és ADAT kimenetként vagy fordítva is tud működni akár AD/DA vagy D-D üzemmódban.

Az előlap átlátható elrendezése és világos feliratozása, a funkciógombok, az informatív állapotkijelzés, a hat LED-es kivezérlésjelző, valamint a rendezett hátlap garantálja a készülék egyszerű kezelhetőségét már a kicsomagolás utáni percekben.

Az RME ADI-2 FS szállítása 2018 december elején kezdődik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *