Kristálytiszta kórushangzás Kuala Lumpurban DPA mikrofonokkal

A DPA 4097 CORE kórusmikrofonok kiválóan szolgálták a szabadtéri előadást, köszönhetően az oldalirányú hangok kezelésének és a beépített szélszivacsnak.
A DPA nemrégiben piacra dobott 4097 CORE szuperkardioid kórusmikrofonját használták Kuala Lumpurban a Függetlenség terén, ahol 12 nőből és férfiből álló kórussal ünnepelték  a jogállam fennállásának 50. évfordulóját.
A Hari Penguatkuasa (Kuala Lumpur Városháza) által létrehozott esemény keretében parádéval köszöntötték az évfordulót.  A műsor fénypontja a Városháza kórusának fellépése volt amely körülbelül 2000 ember előtt zajlott.
Ajun Mubari, a malajziai audió kölcsönző cég vezetője elmondta, azért választotta a DPA 4097 CORE szuperkardioid kórusmikrofont, mert a beépített rezgéscsillapító elemek és a szélszivacs ideálissá teszi szabadtéri használatra.
„A 4097 típusú mikrofon igazán remek és nagyon könnyű dolgozni vele“ mondta Mubari. „Egy pár mikrofont használtunk, a félkörben álló kórus két oldalán helyeztük el őket. A koncert nagy hangerővel szólt – meghaladta a 90 dB-t – de a 4097 jó izoláló képességének köszönhetően a színpadi monitorok felől érkező hang (ezek a kórus előtt, de a mikrofonok mögött voltak elhelyezve) nem befolyásolta az elérhető gaint az előadás alatt. Ez rendkívül előnyös volt, hiszen azt jelentette, hogy a kórus valódi hangzását közvetíthettük anélkül, hogy bármilyen egyéb hang beszűrődött volna.“
Az AV United, a DPA malajziai forgalmazójának ügyvezető igazgatója Mr. Chin hozzáfűzte: „A DPA új 4097 CORE kórusmikrofonja a hangmérnökök által az élő hangosítás területén nagy elismertségnek örvendő 4099 CORE kapszulájának egyik változatát alkalmazza, amely kivételes hangminőségével és megbízhatóságával szerzett hírnevet. A 4097 CORE mikrofonban használt kapszulát kifejezetten a dinamikus kórushangzáshoz tervezték, remekül használható szabadtéren és zárt helyen egyaránt.“
A 2019-es InfoCom alkalmával bemutatott  DPA 4097 CORE kórusmikrofon vezetékes és vezeték nélküli változatban is kapható. A DPA híresen egyenletes oldalirányú hangokat kezelő szuperkardioid iránykarakterisztikája a teljes kórushangzást minden irányból természetessé teszi és nagyon magas gerjedés előtti kivezérelhetőséget tesz lehetővé. Ezek a jellemzők megkönnyítik a hangmérnökök dolgát amennyiben több mikrofont használnak a kórushoz, mert az énekkar különböző részeinek hangját összekeverhetik anélkül, hogy a mikrofonok egyenetlen iránykarakterisztikájából származó mellékhatásokkal kellene megküzdeniük.
A CORE by DPA erősítő technológia biztosítja, hogy minden hangerő szinten tiszta hangzás legyen elérhető, csökkenjen a torzítás és szélesedjen a dinamika tartomány. A 4097 tartalmaz továbbá három rezgéscsillapító elemet, így hatékonyan tompít minden mozgásból származó dübörgést a színpadon.
A jogállam fennállásának 50. évfordulós ünnepségének műsorán további előadások is szerepeltek, ezek közül néhányban hat DPA 2011C kettős membránú kardioid mikrofont használtak, amelyeket szintén hangminőségük és megbízhatóságuk alapján választottak ki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *