Az RME bemutatja a Digiface AES-t

Digiface AES 

192 kHz-es digitális USB interfész AES/SPDIF/ADAT/analóg be- és kimenettel 

A legújabb Digiface AES egy professzionális, buszról táplált, 14 bemeneti és 16 kimeneti csatornás USB 2.0 interfész, amelynek digitális be- és kimeneti szekcióját 2 mikrofon/vonal univerzális analóg bemeneti csatorna és 4 analóg kimeneti csatorna (2 XLR, egy TRS fejhallgató) egészíti ki. A kiváló digitális csatlakozási lehetőségekkel, SteadyClock FS-sel, önálló üzemmóddal és beépített parametrikus EQ-val a Digiface AES tökéletes all-in-one megoldást jelent a digitális és analóg források rögzítéséhez és lejátszásához, valamint a TotalMix FX-en keresztül történő rugalmas lejátszáshoz/monitorozáshoz. 

Sokoldalú digitális bemeneti és kimeneti csatlakozás 

A digitális be- és kimenetek átfogó készlete, amelynek középpontjában egy XLR-csatlakozós AES/EBU bemenet és kimenet áll, tartalmaz SPDIF koax, SPDIF optikai vagy 8 csatornás ADAT-ot is. Az összes be- és kimenet egyszerre használható, így a készülék egy svájci bicska hatékonyságú interfésszé válik, amely az összes elterjedt digitális audió formátumot fogadja és küldi. A beépített SRC (Sample Rate Converter) a három bemenet egyikére kapcsolható, hogy megoldja az órajel problémákat és alkalmazkodjon más mintavételi sebességekhez. 

ADAT, SPDIF, AES – Digitális I/O-k átfogó választéka

Busz táplálás és sokoldalú analóg be- és kimeneti lehetőségek 

Az analóg bemenetekhez az RME a Babyface Pro FS jól bevált mikrofon/vonal előerősítőit használja XLR kombó konfigurációban – két digitálisan vezérelt előerősítőt, egyedileg kapcsolható 48 V-os fantomtáppal. Ezek az áramkörök 1 dB-es lépésekben állítható 75 dB-es erősítési tartományt kínálnak, ami kivételes EIN (Equivalent Input Noise) teljesítményt, valamint magas szintű túlvezérlés-védelmet eredményez, emellett még a legalacsonyabb jelű mikrofonok számára is bőséges erősítést biztosít. 

A Digiface AES hátoldalán 2 darab XLR-csatlakozós szimmetrikus analóg kimenet található aktív monitorhangfalak meghajtására vagy felvételek készítésére. A fejhallgató kimenet további kiváló minőségű és független monitorozást tesz lehetővé, megfelelő kimeneti teljesítményt és hangerőt biztosítva a magas és alacsony impedanciájú fejhallgatókhoz. 

2 mikrofon/vonal bemenet és 4 analóg kimenet (2 XLR, egy sztereo fejhallgató)

Működés önálló üzemmódban 

Kényelmes, közvetlen hozzáférés és vezérlés érhető el az összes funkcióhoz és a készülékhez közvetlenül az előlapról. A négy nyomógomb és a kódoló, a nagy felbontású színes kijelző, valamint az átgondolt menüstruktúra lehetővé teszi a készülék gyors módosítását és konfigurálását. 

A belső memóriában hat különböző készülékbeállítás tárolható. Ezekkel a kezelőfelület egy egyszerű gombnyomással teljesen más készülékké alakul át, ami különösen hasznos önálló üzemmódban. Továbbá a TotalMix FX MIDI-n keresztül külsőleg is vezérelhető. 

Femtoszekundumos órajelek 

A SteadyClock FS révén a Digiface AES az RME legújabb órajel és jitter elnyomó technológiájával rendelkezik. A femtoszekundumos órajelen alapuló SteadyClock FS az összes digitális formátumon keresztül való konvertáláskor a belső jittert minden idők legalacsonyabb szintjére csökkenti. 

TotalMix FX és DigiCheck 

A Digiface AES a TotalMix FX DSP keverővel rendelkezik, amely átfogó útválasztási és kontroll lehetőségeket kínál, továbbá a DIGICheck analizátor is rendelkezésre áll, amely maximális pontossággal elemzi a digitális adatokat mind a felvételi, mind a lejátszási folyamban. 

Készletről megvásárolható itt vagy viszoneladóinknál, igény esetén kipróbálható!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *